Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Krofi

Najboljši recepti za pustne jedi - Klasika "krofi", ki ne izostane v pustnem času.
Klasika, ki ne izostane v pustnem času.


sestavine
 KVASNI NASTAVEK
1 kocka svežega kvasa Fala
5 žlic mleka, 1 žlica kristalnega sladkorja
TESTO ZA KROFE
500 g ostre moke
100 g masla
50 g kristalnega sladkorja
8 rumenjakov
125 ml mlačnega mleka
2 žlici ruma
1 dober ščepec soli
marelična marmelada, čokolada
Pripravimo kvasni nastavek: V posodico nadrobimo kocko svežega kvasa FALA, dodamo sladkor in mlačno mleko ter premešamo. Pustimo stati 10 minut.
V kozico nalijemo mleko in dodamo maslo, sladkor, sol in rum. Ob stalnem mešanju segrevamo toliko časa, da se maslo raztopi. V skledo presejemo moko, prelijemo z mešanico iz stopljenega masla, kvasnim nastavkom in razžvrkljanimi rumenjaki. Zmešamo v testno gmoto. Stresemo na delovno površino in z močnimi pritiski pregnetemo v prožno testo. Pokrijemo in pustimo počivati 35 minut.
Testo položimo na pomokano površino in razvaljamo na debelino 1,5 centimetra. Izrežemo kroge, jih pokrijemo s krpo in pustimo počivati 35 minut.


Pri izrezavanju lahko uporabite tudi modelček kakšne druge oblike, kot je kvadrat...
Vzhajane hlebčke položimo (zgornji del gleda v olje) v olje, ogreto na 170 °C. Pokrijemo, po štirih minutah odkrijemo, obrnemo in še do konca ocvremo (3-4 minute). Ocvrte krofe napolnimo z marelično marmelado zmešano z malo ruma ali vroče vode, ohladimo, potrosimo z mletim sladkorjem ter postrežemo. 


V olje postavite ročaj lesene žlice in ko se začnejo ob ročaju nabirati mehurčki in plavajo proti površju, je pravšnja temperatura. Vsekakor je pa potrebno izbrati tudi pravo olje. Kljub zmotnemu prepričanju, se krofi najlepše ocvrejo v masti, je veliko lažje vzdrževati primerno temperaturo in tudi manj mastni so.
Ohlajene krofe lahko oblijete s čokolado in potrosite z barvnimi mrvicami.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo