Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Vložena jajca

Slastna, zdrava in barvita kombinacija za popestritev piknika!

Nekaj časa je že bilo v planu, da pripravim vložena jajca. Predvsem me je priprava vlekla zaradi barvnega rezultata, a po "velikonočni" čas je bil kot nalašč za to. Bilo v planu uporabiti pirhe, ki bodo ostali. A pirhov ni ostalo nič! 😂
Na začetku je bil delovni naslov "kako porabiti ostanke praznično obložene mize", a ker pirhov ni ostalo in po okušanju je nastal novi delovni naslov "piknik osvežitev"! 😛 Okusi vloženih jajc se odlično ujamejo z mesom iz žara... 😋
10 jajc
1 večja čebula
60 ml alkoholnega kisa
1 kozarec vložene rdeče pese 690 g
50 g rukole
1 žlica soli
olivno olje 
Jajca položimo v kozico, dodamo žlico soli in prelijemo z vodo. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 15 minut. Jajca ohladimo, olupimo in zložimo v kozarec za vlaganje (1500 ml).
Na tanke rezine narezano čebulo pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo rdečo peso s tekočino in alkoholni kis. Pustimo, da 3 minute vre. Rdečo peso prelijemo preko jajc v kozarcu. Dobro zapremo in pustimo, da se ohladi.
Kozarec shranimo v hladilnik za 2 dni. Vmes ga večkrat pretresemo. Ob vloženih jajcih serviramo rukolo.

Vložena jajca imate lahko shranjena v hladilniku do 5 dni.
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]