Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji zvitki s kikirikijem

TORTILJE, KIKIRIKIJEV NAMAZ IN PIŠČANEC - DOBITNA KOMBINACIJA: Okusna ideja za na pot, ali pa kar kot hladno kosilo v dneh z visokimi zunanjimi temperaturami.
0


Okusna ideja za na pot, ali pa kar kot hladno kosilo v dneh z visokimi zunanjimi temperaturami.
Za prvo kolesarsko turo po slovenski obali, mi jih ni uspelo pripraviti. Pred drugo mi uspelo in so se odlično obnesli. Drugače receptura nastala med junijskim izzivom "NA KOLO PA MALICA S SEBOJ" za tednik NeDelo, priloga Odprta kuhinja. 
Zavitke lahko pripravite tudi dan pred odhodom! Drugače so odlična ideja tudi za malico TO GO za v službo, šolo... Servirate jih lahko tudi kot hladno kosilo, poleg pa servirate doma pripravljen paradižnikov sok.
Delček iz junijskega prispevka na štirih straneh v tiskani izdaji NeDela...
V zadnjem času so »wrapi« kar moderni. Kaj vse še zavijate vanje?
Wrapi so zelo hvaležen izdelek, saj lahko zelo hitro in okusno pripravite predjed, glavno jed, solato, prigrizek ... Zelo všeč so mi tunini zvitki v solati: pripravite tunin namaz, ga zavijete v tortiljo in narežete na manjše koščke. Nato položite koščke na narezano kitajsko zelje in prelijete s prelivom iz jogurta in kisle smetane. Zelo okusen mi je tudi prigrizek, ki ga lahko pripravite kot glavno jed. Tortiljo prerežete na pol in vanjo zavijete začinjene (sol, poper, sladka paprika) rezine bučke in paprike. Prebodete z zobotrebcem in ocvrete v vročem olju. Zraven servirate paradižnikovo salso s svežimi zelišči. A najboljša rešitev, ki bi jo lahko jedel vsak dan, je nadev iz pražene mešanice, ki vsebuje piščanca, papriko, bučke, jajčevce, čebulo, koruzo, rdeč fižol in pelate. Začinjeno s česnom, soljo, sladko papriko in čilijem. Pika na i pa je, ko nadev zavijete v tortiljo, potrosite s sirom in v pečici na 200 stopinj pečete toliko časa, da se sir stopi (približno tri minute). Je pa še toliko idej, da bi bila to lahko enkrat samostojna tema.

8 tortilj
400 g piščančjih prsi
400 g mešane zelenjave / rumena, rdeča in zelena paprika, kumara, paradižnik
8 listov zelene solate
150 g kikirikijevega masla
150 g majoneze
ZAČIMBE
sol, kajenski poper, kari, olivno olje
Prsi lahko spečete v pečici (kot jaz 👌) ali v pokriti ponvi (čas pečenja se skrajša za približno 5 minut). Lahko pa jih pripravite še hitreje! Narežete na tanke trakove, začinite in popečete na vroči ponvi ali na žaru.
Piščančja prsi začinimo s soljo, kajenskim poprom in karijem. Pokapamo z olivnim oljem in spečemo v pečici ali na ponvi. Pečena prsi ohladimo in narežemo na trakove.
Zelenjavo očistimo in narežemo na trakove. Solatne liste operemo pod tekočo vodo in dobro osušimo.
Tortiljo premažemo s kikirikijevim maslom, po sredini naložimo piščanca in mešano zelenjavo. Pokrijemo z listom solate in pokapamo z majonezo. Zavijemo. Postopek ponavljamo, da porabimo vse tortilje.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo