Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svinjski kare z lososom

Preproste sestavine za okusno poletno večerjo!
0


Preproste sestavine za okusno poletno večerjo!
Receptura za tole okusno poletno večerjo je nastala med sestavljanjem "svežih" receptur, ki jih boste lahko zasledili v prihajajočem vikendu, v tedniku #NeDelo priloga #OdprtaKuhinja.
Drugače je tale ↧👌😋poletni namig za hladno večerjo preprost za pripravo, a kombinacija vseh okusov ponuja popoln užitek.
500 g svinjskega kareja
2 lista vlečenega testa
100 g dimljenega lososa
250 g češnjevega paradižnika
1 bučka
8 redkvic
In še…
sol
kari
kajenski poper
grobo mleti suh česen
ostrigina omaka
koriander
2 limete
olivno olje
olje za cvrtje

Svinjski kare lahko zamenjate tudi s piščančjim ali puranjim mesom!
Namesto vlečenega testa lahko uporabite tudi riževe liste (ocvrete v vročem olju, da nastane bela gmota / približno 20-30 sekund) ali tortilje (na vroči ponvi, na hitro popečete na obeh straneh / vsaka stran približno 10 sekund).
Lista vlečenega testa razrežemo na manjše kose (vsak list na štiri dele). Kose testa ocvremo (približno 30 sekund) v vročem olju, da dobimo zlato rjavo barvo. Nato jih položimo na kos papirnate brisače, da se odteče odvečna maščoba.
Svinjsko meso narežemo na trakove in začinimo s soljo, kajenskim poprom, suhim česnom in karijem. Stresemo na vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in prepražimo (približno 7 minut).
Zelenjavo operemo pod tekočo vodo in osušimo. Bučko narežemo na kocke, češnjev paradižnik na krhlje, redkvice na tanke rezine.
Na servirni krožnik položimo dva kosa ocvrtega testa. Nanj položimo nekaj praženih rezin svinjskega kareja. Potrosimo z zelenjavo in listi koriandra. Obložimo s koščki dimljenega lososa. Pokapamo z limetinim sokom in ostrigino omako. Postopek ponovite, še pri ostalih treh porcijah.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo