Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Cimetovi keksi



Jesensko zimski okusi!
Hitri hrustljavi okusi...
Pri meni se v jesensko zimskem času poveča uporaba cimeta. In tako se je pred vami znašel že prvi recept s kolekcije jesensko zimskih okusov. 
Ste vedeli, da se tradicionalno cimet uporablja kot aromatik, za blaženje različnih prebavnih motenj ter za krepitev telesne odpornosti. Zelo dobrodošel je tudi v kulinariki in se med drugim uporablja kot dodatek pri kuhanemu vinu, pečenih jabolkih, mlečnem rižu, kompotih. Ne sme manjkati niti pri vročih zimskih napitkih…
Popolna ideja za goste, ki se ne najavijo...





o   1 zavitek listnatega testa (275 g)
o   5 žlic kristalnega sladkorja
o   2 žlici cimeta
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja (8 g)
o   mleti sladkor za valjanje

#SestavineZa
350 g

#ČasTermičnePriprave
15 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten

Malo sestavin in hitro...
#PostopekPripraveRecepta
Listnato testo razvijemo. Nato ga potrosimo s  cimetom, kristalnim in vanilijevim sladkorjem. Zavijemo v zavitek.
Zavitek narežemo na kose širine en centimeter. Delovno površino potrosimo z mletim sladkorjem. Kos "zvitek" postavimo na delovno površino in vrh potrosimo z mletim sladkorjem. S kuhinjskim valjem kos "zvitek" stanjšamo na debelino dva do tri milimetre. Postopek ponovimo še z ostalimi kosi.
Pekač obložimo s kosom papirja za peko. Nanj položimo cimetovo pecivo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 12 minut.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]