KOZICE V VINSKI OMAKI

sestavine za 2 osebe :
o.50kg kuhanih kozic
2 kom večji čebuli
0.20l belega vina
o.10l vode
začimbe (sol, poper, rožmarin, vegeta,timijan, majaron)
česen po okusu
vejica svežega peteršilja
žlica olivnega olja

PRIPRAVA:
Kozice operemo ter osušimo. V kozici segrejemo olivno olje , dodamo kozice in na hitro popečemo na velikem ognju. Čebulo očistimo , sesekljamo in dodamo kozicam , katerim smo dodali tudi začimbe (sol, poper, rožmarin, timijan, vegeta, majaron) ter dušimo cca 5minut. Zalijemo z vinom in vodo, pokrito z občasnim mešanjem dušimo 10minut. Česen in peteršilj sesekljamo , dodamo kozicam ter dušimo še nadaljne 3minute.

NASVET
kozice ponudimo kot toplo predjed oz lahko se ponudi tudi kot samostojna jed, zdraven ponudimo le kruh ( z rucolo, koruzni .... )

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018