Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Hruška s cimetovo kremo

čas priprave
35 minut
zahtevnost
enostavno
nasvet
hruško lahko nadomestimo z jabolkom ali banano (pri banani se  čas priprave skrajša za polovico, saj je drugačne strukture), cimet se lahko nadomesti tudi s strokom vanilie

sestavine na 1 osebo:
1 kom srednje velike hruške
3 žlice sladkorja
1 žlica masla
0.10 l vode
1 žlica jedilnega škroba (gustin)
0.10 l tekoče smetane
1/2 čajne žličke cimeta
1 žlica ruma

Predpriprava:
- hruško operemo, prerežemo na polovico in izdolbemo koščice

Priprava:
V kozici raztopimo maslo, dodamo sladkor ter pražimo, da dobimo zlato-rjavo barvo sladkorja (karamela), nato zalijemo z vodo in prevremo, da se razpusti. Dodamo hruško in pokrito dušimo približno 15 minut na najnižjem dovodu toplotne energije. Dodamo 1/2 čajne žličke cimeta, zalijemo s sladko smetano in rumom ter dušimo pokrito še 10 minut. V malo hladne vode raztopimo jedilni škrob, dodamo dušeni hruški ter dobro prevremo (približno 4 minute). Jed lahko serviramo toplo ali hladno z dodatkom stepene smetane.
Prostor za komentar
  • Blogger Komentar preko Blogerja
  • Facebook Komentar preko Faceboka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

1 komentar :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]