Hrenovka spada med vrsto svežih klobas, a v povprečju
vsebuje 60% vode. Mnenja o priljubljeni in hkrati osovraženi klobasi se močno
razlikujejo, a z malo iznajdljivosti lahko prepričate še tako zapriseženega
nasprotnika. Ponujam vam rešitev za okusen zajtrk, a če pripravite še solato
imate že hitro in okusno kosilo.
Zahtevnost:
14 minut
Sestavine po osebi:
1 piščančja hrenovka brez ovoja
1 srednje velika rdeča podolgovata paprika
1 jajce
1 strok česna
1 vejica peteršilja
1 slaba pest svežih zelišč (peteršilj, vodna kreša, rukola)
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
PREDPRIPRAVA
- hrenovko narežemo na tanke kolobarje
- papriko prepolovimo, odstranimo semena in pecelj, operemo pod tekočo vodo ter narežemo na rezance
- česen olupimo in narežemo na tanke lističe
- eno vejico peteršilja grobo sesekljamo
PRIPRAVA
Na olivnem olju prepražimo rezance paprike, ki jih začinimo s soljo in poprom.
Pražimo toliko časa, da dobijo robovi rjav odtenek.
Pražimo toliko časa, da dobijo robovi rjav odtenek.
Praženi papriki dodamo narezano hrenovko, česen in peteršilj ter pražimo 4 minute.
Praženo mešanico stresemo v ognjevarno posodo.
Na pražene kolobarje hrenovke s papriko ubijemo eno jajce ter postavimo za 7 minut v pečico, ogreto na 200°C.
Pečeno hrenovko z jajcem potrosimo s svežimi zelišči ter serviramo.
Ni komentarjev
Objavite komentar