Prva svetovna kuhinja, ki se je srečala s papriko in prihaja
z Južne Amerike je španska kuhinja, a poznali so jo pod imenom španski poper.
zahtevnost |
33 minut |
SESTAVINE:
8 srednje velikih rdečih in zelenih paprik
500 g nepasirane skute
1/2 pora
2 pesti naribanega sira
2 jajci
2 vejice peteršilja
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
PREDPRIPRAVA
- paprikam odrežemo (en cenitimeter) pecelj, odstranimo semena, operemo pod tekočo vodo in osušimo ; odrezanim delom paprike, ki se drži peclja, odstranimo pecelj, operemo, osušimo in grobo sesekljamo- por narežemo na tanke kolobarje, operemo pod tekočo vodo in osušimo
- peteršilj operemo, osušimo in grobo sesekljamo
PRIPRAVA
V posodo stresemo skuto, dodamo narezan por in grobo sesekljano papriko. Nato dodamo še jajci, polovico naribanega sira, sesekljan peteršilj, sol in poper po okusu ter dobro premešamo.S skutinim nadevom napolnimo paprike, ki jih polagamo v pekač eno poleg druge. Nato jih potrosimo s preostankomm sira in pokapamo z olivnim oljem.
Pekač z nadevanimi paprikami položimo v ogreto pečico na 175°C, za 25 minut.
Pečene paprike pokrijemo ter pustimo par minut počivati.
SERVIRANJE
Tik pred serviranjem paprike pokapate s sokom, ki je nastal pri pečenju in potrosite s sesekljanim peteršiljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar