Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Puhaste palačinke z borovnicami

Popoln recept za palačinke! Okusne puhaste palačinke, ki se v ustih kar topijo.
0
Popoln recept za palačinke! 
Okusne puhaste palačinke, ki se v ustih kar topijo.
4 osebe (4 puhaste palačinke)
25 minut
Kaj potrebujete za okusno sladko naslado?
MASA ZA PUHASTE PALAČINKE
2 žlici moke
4 zvrhane žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
1/2 žlice pecilnega praška
3 žlice sladkorja
180 ml mleka
2 jajci
2 žlici masla
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
olje za peko
NADEV
450 g zmrznjenih borovnic
3 žlice sladkorja
1 lonček kisle smetane (150 g)


PRIPRAVA

V posodo nalijemo mleko. Dodamo jajci, kristalni in vanilijev sladkor. Dobro premešamo.
Nato dodamo moko, jedilni škrob in pecilni prašek ter zmešamo v gladko zmes.
Na koncu primešamo še raztopljeno maslo.

Maso pustimo počivati 20 minut.
Borovnice stresemo v kozico ter dodamo kristalni sladkor. Ko borovnice zavrejo, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 10 minut.
Vročo ponev, premera 22 cm, poškropimo z oljem. Nato na ponev nalijemo 120 ml zmesi za palačinke. Pečemo toliko časa, da spodnja plast postane zlato rjave barve. Obrnemo in zapečemo še drugo stran.

Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vso zmes za palačinke.
Palačinko prerežemo na štiri enake kose. Tri dele premažemo s kislo smetano. Kose zložimo en na drugega, tako da je zgornji kos brez kisle smetane.

Zloženko položimo na servirni krožnik in prelijemo z borovničevo omako. 

Postopek ponovimo še z ostalimi palačinkami.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo