Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Pečen Ananas

Sočno in okusno! Kombinacija ananasa in penic za žar ponuja popoln užitek!
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNE SLADKE NASLADE?
1 srednje velik ananas
200 g penic za žar bbq marshmallows
80 g rjavega sladkorja
4 zvrhane žlice mandljevih lističev
1 žlica kokosovega olja
1 zvrhana žlica mletega sladkorja


POSTOPEK PRIPRAVE…
Ananas olupimo in izdolbemo očesa, ki so ostala med lupljenjem. Narežemo na kolobarje, širine 2 centimetra.
Pripravljen ananas povaljamo v rjavem sladkorju. Nato ga spečemo na vroči ponvi. Položimo na pekač, ki smo ga prekrili s kosom peki papirja. Kolobarje ananasa obložimo s penicami za žar. Pekač položimo v ogreto pečico na 200 °C, za 5 minut.
Kose ananasa, v ponvi pečete na vsaki strani približno 2 minute, da sladkor na njem karamelizira.
 V vročo ponev stresemo mandljeve lističe. Dodamo kokosovo olje in pražimo toliko časa (2 minute), da lističi dobijo zlato rjavo barvo. Odstavimo iz vira toplotne energije. Potrosimo z mletim sladkorjem in premešamo.
NAMIG ZA SERVIRANJE…
Na servirni krožnik položite kos pečenega ananasa. Potrosite s praženimi lističi mandljev. Sladici lahko dodate še kepico sladoleda po lastnem izboru.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]