Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečena skutina torta z malinami

Jesenski namigi! Kombinacija skute, malin in kvašenega testa je popolna kombinacija, ki bo prepričala še tako zahtevnega sladkosneda.
Jesenski namigi! Kombinacija skute, malin in kvašenega testa je popolna kombinacija, ki bo prepričala še tako zahtevnega sladkosneda.


recept
TESTO… ¾ kocke svežega kvasa Fala
Ob koncu recepture pa namig/nagradna igra, kako do knjižne zbirke Fala - Poletne dobrote, Zimske dobrote in Pomladne dobrote, z več kot 100 odličnih in okusnih receptov...
150 ml mleka
600 g moke tip 500
150 g kremnega sira mascarpone
75 g masla
1 jajce
1 ščepec soli
1 čajna žlička kristalnega sladkorja
SKUTIN NADEV… 500 g skute
3 žlice kisle smetane
1 zavitek vanilijevega sladkorja 8 g
4 žlice kristalnega sladkorja
1 jajce
MALINOV NADEV… 1 vrečka zamrznjenih malin 500 g
3 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja 8 g
OSTALO… mleti sladkor za posip torte
po ½ žlice masla, moke, mletega sladkorja in kokosove moke za pekač
Mleko nalijemo v posodico, vanj zdrobimo sveži kvas Fala ter premešamo, da se razpusti. V skledo stresemo moko, sol in sladkor. Premešamo. Nato dodamo mascarpone, raztopljeno maslo, jajce ter prelijemo z mlekom, v katerem smo raztopili sveži kvas. Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na delovno površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min).

Oblikujemo hlebček, ga postavimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut.

Pri gnetenju testa ni potrebno uporabljati dodatne moke. Saj ko bo testo dobro pregneteno, se ne bo več prijemalo in boste z lahkoto oblikovali hlebček.
MALINOV NADEV… Maline stresemo v kozico, dodamo kristalni in vanilijev sladkor. Kozico postavimo na dovod toplotne energije. Ko začne vreti, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 25 minut, da tekočina zamrznjenih malin izhlapi in dobimo "marmeladno" strukturo. Med kuhanjem večkrat premešamo.
SKUTIN NADEV… Sestavine za skutin nadev stresemo v posodo in dobro premešamo.
Kvašeno testo stresemo na delovno površino ter odrežemo slabo polovico. Preostanek testa razrežemo na 3 enake dele.
Kos "slaba polovica" razvaljamo v obliko kroga, premer pekača + višina roba.
Pri pripravi skutine torte z malinami sem uporabil okrogel pekač, premera 26 cm. Ko boste valjali testo, ga razvaljajte tako, da ko ga boste položili v pekač, bo gledal malo čez rob.
Pekač premažemo z maslom in potrosimo z mešanico iz kokosove moke, mletega sladkorja in moke. Nato, vanj položimo prvi kos testa ter nežno pritisnemo, da se prime dna in stranic pekača.
Ostale tri kose testa, razvaljajte na velikost premera pekača.
 Polovico skutinega nadeva stresemo v pekač in poravnamo. Prekrijemo s kosom testa in ga premažemo s kuhanimi malinami. Prekrijemo z drugim kosom testa in premažemo s preostankom skute. Testo, ki gleda čez rob, zavihamo v notranjost pekača - čez skutin nadev. Vse skupaj prekrijemo s tretjim kosom testa ter zunanji rob nežno pritisnemo, da se testo sprime. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.

Vzhajano torto z malinami nekajkrat prebodemo z zobotrebcem.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 °C, za 55 minut.

Pečeno skutino torto z malinami pustimo nekaj minut v pekaču, da se umiri. Nato jo stresemo iz pekača, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.
Pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem.
TESTIRANJE … Torta se je stregla oz. poizkušala tri dni. Meni osebno, bil najbolj popoln užitek drugi dan. SERVIRANJE … Če boste torto rezali vročo ali mlačno, bo malinov nadev nekoliko bolj tekoč. Ko se ohladi, dobi strukturo marmelade.
alergeni
Zbrani bili vsi pravilni odgovori z bloga in družabnih omrežij, a računalnik je izbral tri osebe, ki prejmejo komplet treh knjižic Fala. Izžrebane osebe z uporabniškim imenom so: ALMIRA DIZDAREVIĆ, TANJA TANCHI IN JESSY JESSY. ČESTITKE! Prosim, da mi na ZS pošljete naslov, kam vam pošljem komplet knjižic.
Nagrajenci nagradne igre

1
( Hide )

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo