Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rožičeva buhteljček potica

Kaj dobite če kombinirate buhteljne, potico in kocko svežega kvasa Fala? Popolno potico z izgledom "marmornati kolač"! Hkrati pa je ideja tudi popolna rešitev za vse, ki imate pri pripravi potice večni problemček "LUKNJE"..
Kaj dobite če kombinirate buhteljne, potico in kocko svežega kvasa Fala? Popolno potico z izgledom "marmornati kolač"! Hkrati pa je ideja tudi popolna rešitev za vse, ki imate pri pripravi potice večni problemček "LUKNJE"... 👌😉


sestavine
TESTO…
700 g moke tip 400
100 g masla
200 ml mlačne vode
120 g kristalnega sladkorja
4 jajca
1 kocka svežega kvasa FALA
1 ščepec soli
NADEV…
120 g mletih rožičev
75 g čokoladnih kapljic
200 ml mleka
190 g kremnega sira mascarpone
55 g kristalnega sladkorja
OSTALO…
margarina za peko
mleti sladkor
Čokoladne kapljice lahko nadomestite z grobo sesekljano temno čokolado, za kuhanje!
V posodico razdrobimo kocko svežega kvasa Fala, prelijemo z mlačno vodo in premešamo, da se raztopi. Moko stresemo v skledo. Dodamo sladkor in sol ter premešamo. Prelijemo z raztopljenim maslom, razžvrkljanimi jajci in kvasnim pripravkom. Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino ter z močnimi pritiski, dobro pregnetemo (10 minut). Oblikujemo hlebček, ga postavimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Mlete rožiče stresemo v posodo ter jih poparimo z vrelim mlekom. Dodamo kremni sir mascarpone, sladkor, čokoladne kapljice in dobro premešamo.


Pri pripravi nadeva se lahko prepustite kulinarični domišljiji in pripravite nadev po svojem okusu. Pripravite lahko orehov, lešnikov, skutin, makov, mandljev nadev... Uporabite pa seveda lahko tudi marmelado. Pripravite lahko tudi pisano potico in uporabite več nadevov. Pazite le, da so nadevi različnih barvnih odtenkov in da "kroglice", zlagate v pekač izmenično.
Kvašeno testo stresemo na pomokano delovno površino in razvaljamo na debelino pol centimetra. Razvaljano testo razrežemo na kvadrate, velikosti 5*5 centimetra. Na sredino vsakega položimo po eno čajno žličko rožičevega nadeva. Nadevane testne kvadratke zavijemo v "kroglice" (dvignete robove ter jih stisnete, da se zlepijo / nato stisnete še stranice, da se zlepijo).
Okrogel pekač za potico, dobro premažemo z margarino, za peko. Dno pekača prekrijemo s pripravljenimi "kroglicami", preostale položimo po njih. Pekač nežno nekajkrat stresemo. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati, 20 minut. Postavimo v ogreto pečico na 180 °C, za 75 minut.
Pečeno potico odstranimo iz pekača, pokrijemo s kuhinjsko krpo in počakamo, da se ohladi. Pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo