Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Avokado z belo čokolado

SLADICA V KOZARCU - SLADICE V KOZARCU - IDEJA ZA ZABAVO: Ko združiš čokolado, zdrav sadež, popolne kakavove kekse in sadje po lastni izbiri, dobiš popolno sladico v kozarcu!
Ko združiš čokolado, zdrav sadež, popolne kakavove kekse in sadje po lastni izbiri, dobiš popolno sladico v kozarcu!


sestavine
1 zrel avokado
100 g bele čokolade
50 ml sladke smetane
140 g kakavovih keksov, polnjenih s kakavovim nadevom
PO ŽELJI…
jagode, marakuja…
listi melise
Sladico v kozarcu "AVOKADO Z BELO ČOKOLADO" lahko servirate na več načinov, a jaz vam v tej recepturi ponujam dve rešitve. 
1… Klasično serviranje in uporabite štiri kozarce, po 180 ml. Pripravite po spodnjem postopku in ob koncu priložite po eno jagodo.
2… Druga moja rešitev, je popolna ideja za zabavo. Potrebujete 8 kozarčkov "štamprle", 8 lesenih žličk, 3 marakuje in 8 listov melise. Pripravite po spodnjem postopku in ob koncu na vrh položite po čajno žličko semen marakuje, list melise in leseno žličko.
Avokado prepolovimo, odstranimo koščico, izdolbemo meso ter ga pretlačimo, z jedilno vilico. Belo čokolado raztopimo nad vodno soparo. Dodamo pretlačen avokado in sladko smetano. S kuhinjsko metlico dobro premešamo, da dobimo gladko in kremasto zmes, brez grudic. Kremo natočimo v kozarce, po izboru (4*180 ml ali 8*33 ml).
Kakavove kekse, s pomočjo kuhinjskega valja, zdrobimo. S sladkimi drobtinami prekrijemo kremo v kozarcih. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Na vrh vsakega kozarca položimo po eno jagodo, semena marakuje ali pa izberite sadež po svojem okusu.


ŠOPING NAMIG…  Pri pripravi sladic v kozarcu velikokrat uporabim kar kekse iz trgovine. Za to priložnost sem uporabil kekse Neo iz Lidla oz večkrat sem jih 👌 ker njihova barva ponuja popolne kontraste, pa še okusni so ... 😋
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo