Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ocvrta banana

RECEPT ZA HITRO SLADICO: ocvrte banane // ocvrta banana v kombinaciji s parmezanom, meliso, karamelo in flipsom s kikirikijem.
0
Noro dobri okusi za sladko razvajanje!
SLADKA NASLADA, KI JE NASTALA PO "ŽELJI" PO HITREM "CUKRU"!
Sladice iz banan so zelo priljubljene in iskane, a če je resnično okusna in preprosta za pripravo dobi še večji "🕂".👌 Ma ti šment, drugače se flipsom (beri smoki) 😂 težko uprem in zadnje čase sem jih uporabil kar v nekaj kombinacijah. Ena od njih je ↪Flips puran.
Sladko kremast okus banan in karamela se odlično dopolnjuje s parmezanom, meliso in hrustljavo skorjico iz flipsov, ki odlično zaokroži celoto.
4 banane
100 g flipsov s kikirikijem
1 jajce
1 skodelica kristalnega sladkorja 250 ml
1 skodelica sladke smetane 250 ml
2 vejice melise
parmezan v kosu
olje za cvrtje
Banane olupimo in narežemo na manjše kose. Pomočimo jih v razžvrkljanem jajcu in povaljamo v zdrobljenih flipsih s kikirikijem. Panirane bananine kose ocvremo v vročem olju ( cca 2 minute, da dobite zlato rjavo barvo).
Sladkor stresemo v ponev. Segrevamo (večkrat premešamo) 4 minut, da nastane zlato rjava tekočina (karameliziran sladkor). Zalijemo s sladko smetano in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se sestavini povežeta v kremasto tekočino.
Na servirni krožnik nalijemo nekoliko karamelnega preliva. Obložimo z ocvrtimi bananami ter potrosimo z listi melise in koščki parmezana (če nimate noža za parmezan, si lahko pomagate z lupilcem za krompir).
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo