Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mesni žepki

Mesni žepki so zelo hitro pripravljeni in resnično okusna ideja za kosilo, večerjo ali pa celo kot prigrizek na zabavi...
2
Hitro pripravljeni žepki!
Ta vikend pri meni rezerviran za sestavljanje, preizkušanje in testiranje novih receptov za naslednjo številko priloge Odprta Kuhinja - NeDelo. Med sestavljanjem je bilo potrebno pripraviti še kosilo, ker so pač testne recepture šele na sredini priprav... 😁💬 Ob pogledu v hladilnik se mi hitro utrnila receptura, ki je sedaj pred vami. Nastali so mesni žepki...
Mesni žepki so zelo hitro pripravljeni in resnično okusna ideja za kosilo, večerjo ali pa celo kot prigrizek na zabavi... 👌 Pri nas so bili servirani kot kosilo. Poleg serviral še skledo zelene solate ter kislo smetano.
450 g mešanega mletega mesa
1 manjša čebula
3 stroke česna
par vejic luštreka
¼ čajne žličke kajenskega popra
½ čajne žličke soli
4 liste polnozrnatega vlečenega testa
1 jajce
Mešano mleto meso stresemo v skledo. Dodamo na majhne kocke narezano čebulo, grobo zrezan luštrek in na lističe narezan česen. Začinimo s soljo in kajenskim poprom ter premešamo. Oblikujemo 12 "čevapov".
Liste sveže valjanega vlečenega testa razrežemo, po dolžini, na tri enake dele. Na začetek traku iz testa položimo "čevap" in zavijemo v trikotnik (prikaz zavijanja na spodnji sliki). Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljene sestavine.
Mesne žepke položimo na pekač in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 37 minut.
Slastne mesne žepke lahko servirate tako vroče kot hladne. Kot sem že zgoraj omenil sem poleg serviral kislo smetano. Lahko pripravite več različnih omak (tatarska, gorčična, sojina, salsa, nacho sir...) in že imate odličen prigrizek za zabavo... Brez sramu jih lahko servirate tudi na pikniku ali zapakirate in vzamete s sabo v službo za malico TO GO.
***
2
( Hide )
  1. Koliko kvadratov testa se porabi za en čevap?

    OdgovoriIzbriši
  2. @Nevenka: Za en čevap porabite 1/3 lista oz. en kvadrat // Pri pripravi sem uporabil 500 g zavitek - 6 listov (ostala sta mi dva lista in iz ostankov pripravil še hitri jabolčni zavitek).

    OdgovoriIzbriši

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo