Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pomarančna rulada

Rulade so preprosta in hitro pripravljena sladica, ki velikokrat daje vtis, da jo je zelo težko narediti.


Rulade so preprosta in hitro pripravljena sladica, ki velikokrat daje vtis, da jo je zelo težko narediti.
Sočno...
Zapise na svojem blogu zapisujem v mojem stilu oz. jaz temu rečem "govorne napače". 🙈🙉🙊 Vendar občasno v veliki dilemi... V pogovornem jeziku uporabljam rolada, a tudi zapisujem v večini primerov tako. Prebrskal sem splet in slovar slovenskega knjižnega jezika in na koncu ugotavljam, da sta v bistvu oba zapisa pravilna: "rolada - pogovorno" "rulada - pisno". Ampak pustimo to, važno da je okusna... 😋😉

Pšenično travo v prahu, zasledim na spletu, da v večini primerov uporabljajo kot dodatek pri pripravi smutija. No in če sem bil danes v diliemi pri zapisu rulada z o ali u, sem malo pobrskal še na temo »smuti«. Uporablja se oz. imenujejo ga tudi zmešanček. Kar pa meni bolj všečno. Vendar, da se vrnem nazaj k temi. Pšenično travo odlikuje klorofil, ki izdelku daje lepo zeleno barvo. Uporabil sem jo že kar nekajkrat pri sestavljanju receptur. Zato ni odveč, da upoštevate moje opozorilo! Tako kot povsod je dobro upoštevati tudi pri recepturah priporočeno količino. Pravšnja »doza« bo zaključila popoln okus. Ne pretiravat s količino, saj bo jed in tudi zmešanček dobil okus po »suhi namočeni travi«. Ne vem kako naj drugače slikovito opišem za lažjo predstavo…. Več o pšenični travi zasledite na ⏩MALINCA, polna shramba zdravja.
Osvežujoče...
#Biskvit
o   3 jajca
o   2 beljaka
o   85 g kristalnega sladkorja
o   8 g pšenične trave v prahu MALINCA
o   75 g moke tip 400
#Krema
o   300 ml pomarančnega soka (približno 4 kom)
o   150 ml vode
o   90 g masla
o   1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
o   100 g kristalnega sladkorja
o   1 čajna žlica kurkume iz ekološke prodaje MALINCA
o   30 g jedilnega koruznega škroba
o   2 rumenjaka
#Dodatki
o   pomaranča
o   mleti sladkor


#SestavineZa
8 oseb

#ČasTermičnePriprave
do 25 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌 👌

#Alergeni
jajca
gluten


Jesenski okusi za vse letne čase...
#PostopekPriprave
Beljake ločimo od rumenjakov (trije se uporabijo pri ruladi, dva pri kremi). Beljake na pol stepemo. Nato dodamo kristalni sladkor in stepemo v trd sneg. Dodamo tri rumenjake in premešamo. V zmes postopoma umešamo moko, kateri smo primešali pšenično travo v prahu. 
Biskvitno zmes stresemo na kos peki papirja in zamažemo v kocko, debeline pol centimetra. Prestavimo na pekač. Postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 12 minut.
Pečen biskvit za rulado potrosimo z mletim sladkorjem, pokrijemo s kosom papirja za peko in zavijemo v zavitek. Pustimo, da se ohladi. 
V kozico nalijemo pomarančni sok in vodo. Dodamo maslo ter vanilijev in kristalni sladkor. Ko zavre primešamo dva rumenjaka, kurkumo in jedilni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode. Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.
Pomarančno kremo nalijemo v krožnik za juho, pokrijemo s kosom folije za živila in pustimo, da se na pol ohladi. Nato jo postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.
Biskvit za rulado odvijemo in odstranimo kosa papirja za peko. Premažemo s pomarančno kremo. Na kremo naribamo zamrznjeno pomarančno lupino. Zavijemo. Do serviranja shranimo v hladilnik. Pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem.
ZAMRZNJENA POMARANČNA LUPINA: pomarančo za 10 minut namočite v mlačno vodo, da se odstranijo pesticidi... Nato jo postavite v zamrzovalno skrinjo, da zamrzne. KREMA: pomarančno kremo lahko pripravite tudi že dan preje


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo