Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Brezglutenski kolač

Zakaj nebi? Zajtrk brez konzervansov, glutena, ojačevalcev arome in barvil.


Zajtrk brez konzervansov, glutena, ojačevalcev arome in barvil. 
Uravnotežena prehrana je pomemben del vsakdana, ki pripomore k dobremu počutju in zdravemu življenju. Pogosto pa nam za pripravo zdravih obrokov primanjkuje časa ali idej.



Ponujam vam rešitev za popoln začetek dneva. Kolač je zelo enostaven za pripravo in vsebuje sestavine, ki so brez glutena. Kot dodatek ob kolaču priporočam nekaj "sočnega" saj so koruzni zdrob in mandlji bolj "suhe narave". Kot okusen dodatek lahko izberete enega od zelenjavnih namazov Argeta, ki razveseljuje tako vegane kot strastne mesojedce. Več o namazih in okusih ⏩TUKAJ.
#KajSePotrebujeZaPripravo

150 g koruznega zdroba (polenta)
100 g mletih mandljev
250 g riževe moke
zavitek pecilnega praška (15.5g)
13 g soli
450 ml kefirja
ščep sladkorja
#SestavineZa
4 osebe

#ČasPriprave
40 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza

#PostopekPriprave
Suhe sestavine (koruzni zdrob, mleti mandlji, riževa moka, pecilni prašek, sol in sladkor) stresemo v skledo in premešamo.
Suho zmes prelijemo s kefirjem. Dobro premešamo.
Pekač (30*12cm) obložimo s papirjem za peko. Pripravljeno zmes stresemo v pekač in jo enakomerno porazdelimo po celotni površini pekača. Pečemo v pečici ogreti na 185 stopinj 35 minut.
Brezglutenski kolač je najboljši za uživanje mlačen. Riževo moko lahko nadomestite z moko tip 400 ali z ajdovo, pirino moko... Če boste uporabili ajdovo ali pirino moko dodajte 50 ml več kefirja.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo