Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kvašenčki

Drobno pecivo - kvašeno pecivo - Recept: pecivo ob kavi, čaju...


Ob toplem napitku se "prileže" drobno pecivo. 

Če imate podobno navado kot jaz potem najverjetneje ob toplih napitkih postrežete raznovrstno drobno pecivo. V današnjem zapisu predstavljam osnovno recepturo, ki se odlično dopolnjuje s kavo ali čajem. Z malo kulinarične domišljije lahko pripravite tudi pustno dobroto, tako kot jaz. Razvaljano testo narežete na večje kvadrate (10*10 cm), na enega od robov položite žličko marelične marmelade ali čokoladnega namaza in zavijete v rogljiček. Nato nadaljujete po postopku iz recepture.
#KajSePotrebujeZaPripravo

#Testo
500 g moke tip 400
150 ml mleka
85 g masla
2 jajci
7 g suhega kvasa (en zavitek)
40 g sladkorja
#ZaPosip
kristalni sladkor
jajce

#ČasPriprave
75 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten
jajca

#PostopekPriprave
Suhi kvas stresemo v mleko sobne temperature in razmešamo, da se razpusti. V kozico stresemo maslo in sladkor. Segrevamo toliko časa, da se maslo raztopi. Odstavimo. Prilijemo mleko s kvasom, premešamo in pustimo stati 5 minut.
Ostri moki dodamo jajci in kvasni nastavek. Zgnetemo v prno testo. Hlebček testa pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati na sobni temperaturi 40 minut.
Testo stresemo na delovno površino. Razvaljamo na debelino pol centimetra. Razrežemo na kvadrate velikosti štiri krat štiri centimetre.
Izrezane kose testa zavijemo v obliko “rogljiček”. Nato pecivo premažemo z razžvrkljanim jajcem in povaljamo v kristalnem sladkorju.
Drobno pecivo postavimo z razmaki na pekač. Pečemo na 185 stopinj 14 minut.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo