Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tamodern toast

POPOLNO RAZVAJANJE S TAMODERNIM TOASTOM! TOAST OZ. SENDVIČ ZA ZAJTRK: pri nadevu se prepustite kulinarični domišljiji ... KUHARSKI BLOG - RECEPTI ...


Okusi za popolno jutro!
Vikend je popoln čas za razvajanje. In zakaj nebi imeli za zajtrk ali za dnevni prigrizek nekoliko drugačen sendvič oz jaz izdelku iz recepture pravim kar "TAMODEREN TOAST". 😋👌 
Kruhke za sendvič lahko porabite še isti moment ali pa jih shranite v zamrzovalni skrinji. Izrezane kruhke zložite na pladenj in zamrznete. Nato jih zložite v vrečko za shranjevanje živil in postavite nazaj v zamrzovalno skrinjo. Pred uporabo jih odtalite, skuhate nad vodno soparo in nato popečete v aparatu za toast, žaru ali ponvi. Ker nas velikokrat zjutraj priganja čas in lovimo "zadnje minute" si lahko olajšate delo in pospešite postopek. Izrezane kruhke skuhate nad vodo soparo, ohladite in zamrznete. Vzamete iz skrinje odtalite, popečete in nadevate z svojimi najljubšimi sestavinami za zajtrk. NAMIG ZA KUHANE! Predno se odpravite v "mižale" 😉🛌💤 jih vzamete iz skrinje, shranite v hladilnik in zjutraj le še popečete.
Pri nadevu se prepustite kulinarični domišljiji. Med drugim lahko uporabite tunin namaz, popečeno zelenjavo, hitro sadno kašo... Moj namig za nadev: namaz iz majoneze in polnozrnate gorčice, popečena prekajena slanina, češnjev paradižnik, mlada čebula, ocvrto jajce in nariban parmezan.
#KajSePotrebujeZaPripravo
1 kg moke tip 500
125 g masla
525 g mlačne vode
3 kocke svežega kvasa (3*42g)
230 g sladkorja
30 g soli
#Dodatki
prekajena slanina
majoneza
polnozrnata gorčica
mlada čebula
češnjev paradižnik
jajce
parmezan


#SestavineZa
22 kosov

#ČasPriprave
60 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten

#PostopekPriprave
Kocke svežega kvasa razdrobimo in prelijemo z mlačno vodo. Premešamo, da se kvas razpusti.
Maslo raztopimo. 
Moki dodamo sol in sladkor. Premešamo. Prelijemo s kvasnim pripravkom in stopljenim maslom. Vgnetemo prožno testo. Kepo testa postavimo v skledo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati 45 minut.
Testo stresemo na delovno površino in ga razvaljamo na debelino pol centimetra. Izrežemo kroge premera 14 centimetrov.
Izrezane kroge kuhamo 12 minut nad vodo soparo in nato popečemo v aparatu za toast, žaru ali ponvi.
Če pri hiši ni parnega kuhalnika!? Skuhate jih lahko v pečici, če vam omogoča kuhanje nad soparo ali v kuhalniku, ki ga lahko na hitro sestavite. KAKO ⏩TUKAJ?

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo