Goveji vampi z jajčevcem



Okusi za popoln gurmanski užitek!


Kar lepo število osebkov, ki samo slišijo besedo vampi se že zmrdujejo in obrača z očmi. Kar nekaj receptov sem že pripravil z vampi in to prav zaradi tega, da na malo drugačen način pripravim po krivem osovraženo živilo in dobi še katerega pristaša.
"Tahitri" izbor "taosovraženih" 😉😀⟱

#KajSePotrebujeZaPripravo

500 g kuhanih in rezanih govejih vampov
1½ jajčevca
večja čebula
1 lonček mocarela kroglic
oljčno olje
#ZačimbeZaVampe
čajna žlica soli
ščep kajenskega popra
čajna žlica rdeče paprike
čajna žlica majarona
čajna žlica suhega in grobo mletega česna
#DodatkiZaJajčevec
sol
suh in grobo mleti česen
dimljeno olje


#SestavineZa
2 osebe

#ČasPriprave
50 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
#PostopekPriprave
Jajčevec prepolovimo in izdolbemo sredico. Izdolbeni polovici začinimo s po ščepom soli in česna ter pokapamo z dimljenim oljem. Izdolbeno sredico in polovico jajčevca narežemo na kocke.
Očiščeno in na kocke narezano čebulo stresemo v kozico. Začinimo s soljo in pokapamo z oljčnim oljem. Pražimo toliko časa da oveni. Nato dodamo goveje vampe in na kocke narezan jajčevec. Pražimo 15 minut. Začinimo (kajenski poper, rdeča paprika, majaron, česen) in zalijemo s 50 ml vode. Pokrito dušimo 15 minut.
Izdolbena kosa jajčevca nadevamo z dušenimi vampi. Postavimo na pekač in obložimo z mocarela kroglicami. Pokapamo z olivnim oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 15 minut.


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018