Ajdov kruh z mandlji



Hitro do okusnega domačega kruha.

Pri meni doma se v veliki meri oz. skoraj vedno v košari znajde domač kruh. Res da je kruh s trgovske police enostavnejša rešitev, a kaj ko je v njem kopica nepotrebnih dodatkov (E-ji....). Objavil že kopico preprostih in okusnih receptur za domači kruh, ki ne potrebuje gnetenja...
Izbor le nekaterih iz arhiva🔻
ali pa si lahko na ⏩TEJ povezavi pogledate vseh 32 receptur iz sklopa domači kruh.
#KajSePotrebujeZaPripravo

300 g moke tip 500
200 g ajdove moke
45 g mletih mandljev
12 g soli
6 g sladkorja
20 g oljčnega olja
7 g suhega kvasa
600 ml mlačne vode

80 g mandljevih lističev
maslo za premaz pekača
#SestavineZa
kos - 1050 g

#ČasPeke
55 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
gluten
laktoza
#PostopekPriprave
Suhe sestavine (bela moka, ajdova moka, mleti mandlji, kvas, sol, sladkor) stresemo v skledo. Premešamo.
Suho zmes prelijemo z mlačno vodo in oljčnim oljem. S kuhinjsko metlico (lahko z električnim mešalnikom 😉) dobro premešamo. Skledo pokrijemo s folijo za živila. Na sobni temperaturi pustimo počivati 45 minut.
Pekač (30*20 cm) premažemo z maslom in potrosimo s polovico mandljevih lističev. Zmes za kruh stresemo v pekač in po potrebi poravnamo. Potrosimo s preostankom mandljevih lističev.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 55 minut.

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018