Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladice na palčki

SVET ČOKOLADE: preprost recept za čokoladno mini sladico ob toplem napitku...


Prigrizek ob čarobnem napitku!


Črna kratka, črna, črna podaljšana, z mlekom, bela, s sladkorjem, brez... in še bi lahko našteval. Pitje kave je ritual, ki se mu večina nas ne more upreti. Med pitjem skodelice kave imamo različne navade in razvade. Nekateri ne morejo brez keksa, rogljička ali podobnega drobnega peciva. Kar lep del pa spada v kategorijo, v katero spadam tudi jaz. PLOŠČICA ČOKOLADE!!!👌🍫😋💖 Za vse iz moje kategorije, je torej spodnji recept pisan na kožo... 😙
Spodnji recept je hkrati tudi delček mojega poletno čokoladnega izziva. Ideje se črpajo ob skodeli kafeta Loka Special in knjigi "ČOKOLADNE DOBROTE". Recept se beleži pod zaporedno številko deset od enaindvajsetih. 😉😋😍 Neuradno pa lahko zaupam, da je bila pripravljena že receptura pod zaporedno številko 18. Zaradi moje narave dela in vseh obveznosti se uradna in neuradna številka ne ujemata.🙈🙉🙊 A ne skrbeti!!! Do konec poletja bo na blogu vseh 21.👍
 SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE



250 g temne čokolade (najman 56% delež kakava)
35 g masla
210 g  kondenziranega mleka
140 g kakavovih keksov s čokoladnim polnilom
čajna žlica vanilijeve arome



SESTAVINE ZA
12 KOSOV

ČAS PRIPRAVE
15 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza
1. Kondenzirano mleko nalijemo v kozico. Dodamo maslo in vanilijevo aromo. Segrejemo do vrelišča. Nato kozico odstavimo.

2. V vročo tekočino stresemo nalomljeno čokolado. Mešamo toliko časa, da se čokolada raztopi in poveže z mlekom. Pustimo, da se ohladi. 

3. Čokoladni zmesi primešamo grobo zdrobljene kekse.

4. Klasični model (premer 26 cm) za tortni biskvit obložimo (dno in stranico) s papirjem za peko. Čokoladno zmes stresemo v model in poravnamo. Shranimo v hladilnik, da se strdi.
DELOVNI NAMIG Hlajenje priporočam "čez noč", saj se bodo hkrati razvili tudi popolni okusi...

5. Osnovo za čokoladice odstranimo iz pekača. S poljubnim modelčkom za kekse ali kozarcem izrežemo čokoladice. Nato jih napičimo na okrasne PVC palčke.
DELOVNI NAMIG Modelček oz. rob kozarca za lažje izrezavanje namakajte v vročo vodo.
Seznam do sedaj objavljenih receptur ➧TUKAJ







0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo