Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vitki som z avokadom

VITKI SOM alias PANGA: s par pravilnih napotko je lahko ribji file zelo okusen


Preprosto okusno!

V zadnjem obdobju oz. zadnjih 14 dni v avgustu so nastajali predvsem recepti, ki imajo skupno točko "HITRO IN TORTILJA". Razlog so obveznosti in tempo. V različnih obdobji, v mojem življenju prilagajam tudi domače kuhinjsko ustvarjanje... Tako kot najverjetneje večina. Nastala kopica okusnih in hitrih jedi. A s tem zapisom predstavljam eno od njih... 😋👌
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
file vitkega soma
en paradižnik
ena mlada čebula
2 tortilje
eno jajce
3 žlice kokosovega olja
žlica ostre moke
žlica koruzne moke

ZAČIMBE
ščep soli, ščep tribarvnega grobo mletega popra, ščep kopra, ščep muškatnega oreščka, ščep česna granulat

NAMAZ
en zrel avokado, rezina rdeče paprike, sok polovice limone, ščep soli, oljčno olje


SESTAVINE ZA
po osebi

ČAS PRIPRAVE
10 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
riba
jajca
gluten

1. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Začinimo s soljo, pokapamo z limoninim sokom in oljčnim oljem. Zmeljemo s paličnim mešalnikom. Na koncu avokadu primešamo rdečo papriko, narezano na majhne kocke. Do serviranja shranimo v hladilnik.
2. File vitkega soma natremo z začimbami (sol, poper, koper, muškatni orešček, česen). Nato file povaljamo v moki (bela+koruzna).
DELOVNI NAMIG File vitkega soma je potrebno obvezno začiniti. Saj se razlikuje od večine rib in nezačinjen je popolnoma brez okusa. Pri pripravi ribjih filejev drugače skoraj ne uporabljam začimb, mogoče samo malenkost soli...

3. Vročo ponev pokapamo s kokosovim oljem. File položimo v ponev in pečemo na vsaki strani 4 minut. Ko vitkega soma obrnemo, dodamo mlado čebulo v kosu in paradižnik narezan na krhlje. Med drugim delom peke ponev večkrat stresemo, da se zelenjava popeče z vseh strani.
DELOVNI NAMIG Meso vitkega soma je nežno bele barve. Med peko notranjost fileja postane nežno rožnata. Tako, da se ne boste "ustrašili", da je surovo... 😉

4. Tortilji na hitro popečemo (vsaka stran približno 15 sekund). 

5. Tortiljo položimo na servirni krožnik. Premažemo z avokadovim namazom. Prekrijemo z drugo tortiljo, ki jo premažemo s preostankom namaza. Na tortiljo položimo pečen file vitkega soma in obložimo s popečeno zelenjavo. Na vrh položimo ocvrto jajce.
Kot prilogo lahko servirate pražen koruzni storž (RECEPT ➧TUKAJ). Če pa ni pri roki koruznega storža, lahko poleg servirate koruzo iz konzerve. Uporabite kokosovo olje, začimbe in zelišča iz zgoraj navedenega recepta in le prepražite v ponvi.






0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo