Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Porova pita z osličem

OKUSNO KOSILO ALI VEČERJA: Kombinacija, ki bo navdušila: oslič, izbrana zelenjava in sirova omaka...


Okusno kosilo ali večerja z morskim priokusom!


V tem tednu pripravil nekaj novih receptur za kosilo in tako kot ponavadi malo razkril preko Instagram profila, v zavihku MyStory. Izbrane recepture pristanejo na blogu, a zaradi vseh vzporednih "stvarc", ki so povezane z recepti traja nekoliko dalj časa, da objavim... Kakšen recept čaka tudi dva meseca predno ga objavim, a nekateri kljub planu ne doživijo "svetlobe".

V 99-ih procentih te jedi pripravljam po občutku in to tudi eden od razlogov, da traja toliko dolgo... 😉 V iztekajočem tednu med drugim pripravil pito z osličem skozi moje oči. 😋 Po testiranju me okus takoj prepričal. Zaradi kar nekaj prošenj po receptu, se potrudil in "zadevo" pospešil, kljub temu, da danes kar nekaj obveznosti. Namreč, sestaviti moram pet receptur za "fensi" sendviče in šest burgerjev... Nedelja bo dolga 😉🙈 in za kosilo bo najverjetneje kar 🍕preko fona... 😉

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
Ko boste na hitro pogledali sestavine se vam bo mogoče zdelo "JOJ KOLIKO TEGA NOTRI IN KAKO ZAKOMPLICIRANO DELATI...". Po podrobnem branju boste ugotovili, da večino zavzemajo začimbe in nekateri dodatki, ki jih lahko celo izpustite.. Priprava pa enostavna! File osliča pa lahko nadomestite s filejem lososa, tune ali vitkega soma...
6 filejev osliča (cca 650 g)
1/4 podolgovate kumare
1/2 pora
1/2 korenja
3 liste vlečenega testa
1/4 čajne žlice koprca
1/3 čajne žlica soli
oljčno olje
žlica pšeničnega zdroba

SIROVA OMAKA
30 g masla
18 g moke
200 ml mleka
60 g sira cheddar
po pol ščepa soli, kajenskega popra, muškatnega oreščka
1/3 čajne žlice česna (sušen in granuliran)
1/3 čajne žlice sladke rdeče paprike

DODATKI
jajce
nariban parmezan
sezam
mikro zelenje
kisla smetana
bučno olje





SESTAVINE ZA
4 osebe

ČAS PRIPRAVE
45 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
riba
jajca
gluten
sezam

1.  SIROVA OMAKA: 
V kozico stresemo maslo. Ko se raztopi, dodamo moko, premešamo in zalijemo s hladnim mlekom. Dodamo začimbe (sol, kajenski poper, muškatni orešček, česen in papriko). Ko zavre, kuhamo 3 minute. Odstavimo. Dodamo narezan sir. Dobro premešamo, da se sir raztopi in poveže z osnovo.
DELOVNI NAMIG Ko kuhate osnovo za sirovo omako vse skozi mešajte s kuhinjsko metlico. S tem boste preprečili, da nastanejo grudice in se ne prime dna posode.

2. Zelenjavo očistimo in narežemo (por na tanke kolute, kumaro na kocke, korenje naribamo). Nato jo stresemo v vročo kozico, pokapamo z oljem, začinimo (koprc, sol) in pražimo toliko časa, da por "oveni". Dodamo pšenični zdrob in pražimo še dve minute. Odstavimo. Zelenjavi dodamo sirovo omako. Premešamo.

3. Dva lista testa prerežemo na pol. Tretji list prerežemo (križno) na štiri dele.

4. Fileje osliča prerežemo na pol.


5. Na list vlečenega testa (polovička) položimo kos ribe. Ribo obložimo s porovo omako in postopek ponovimo še dvakrat. Prekrijemo s kosom vlečenega testa (četrtinka). Nato s spodnjim delom testa prekrijemo "kupček" (prvo levi in desni rob, nato spodnji in zgornji rob testa). Obrnemo in položimo na pekač. Postopek ponovimo, da porabimo pripravljene sestavine.

6. Pite premažemo z jajcem. Potrosimo s parmezanom in sezamom. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 30 minut.

7. Kot dodatek pri serviranju uporabimo mikro zelenje in omako iz kisle smetane z bučnim oljem (kislo smetano zmešate z bučnim oljem in ščepom soli).







0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo