>

Pehtrančki



Kombinacija bele čokolade in pehtrana je popolna!




Čas za svežo recepturo iz kolekcije #poletje18 #cokoladniizziv , pod zaporedno številko 11! 

Najverjetneje ste do sedaj že zasledili kako prišel na idejo "POLETNO ČOKOLADNI IZZIV". Če pa ne, 😉👌da hitro obnovim. Ob skodeli kafeta Loka special in prebiranju bukve "ČOKOLADNE DOBROTE" mi padlo v oči nekaj receptov. Na koncu se odločil, da v poletnem obdobju pripravim vse recepte. Vendar nebi bil Blaž Blaž, če nebi pripravil in predstavil recepte skozi moje modre👀.


Pri pripravi "skozi moje okice" kot osnovo uporabljam recepture iz bukve. Na podlagi zapisa iz bukve pripravim recepturo po kateri bom delal in skico izdelka. Pri spodnjem recept zapisu sem izhajal  iz "PISTACIJEVI TARTUFI". 
Pri pripravi se na polovici zalomilo in ni bil tak rezultat kot ga želel oz. si ga začrtal. Nato sem se odločal, a vržem v smeti in grem od začetka ali na sredi postopka spremenim cilj. Na kocu se odločil in spremenil cilj.  
Ko sedaj gledam nazaj, sem prepričan da nenačrtovan rezultat boljši od prvotnega... 👌😋
V zgornjih vrsticah lahko zasledite moj namig vam! Najverjetneje se vam, tako kot meni kdaj kaj ponesreči!?! Ni potrebe, da sredi priprave izdelek konča v smeteh. Za pet minut se ustavite, umirite, vklopite malo kulinarične domišljije in ji sledite do konca priprave. Rezultat! Pozitivno boste presenečeni ... 👌😉

 SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ČOKOLADNA KREMA
130 ml sladke smetane
250 g bele čokolade
40 g masla
40 g rjavega sladkorja
10 g pehtrana (samo listi)

KEKSI
100 ml vode
100 g masla
100 g moke T400
4 jajca
ščep soli

DEKORACIJA
100 g bele čokolade
čajna žlica jedilne barve v gelu - zelena
žlica olja




SESTAVINE ZA
22 kolačev

ČAS OSNOVNE PRIPRAVE
40 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
srednja

ALERGENI
jajca
gluten
laktoza

1. Čokolado nalomimo in prilijemo sladko smetano. Ob stalnem mešanju segrevamo toliko časa, da se čokolada raztopi.
DELOVNI NAMIG Med segrevanjem bodite pozorni, da ne zavre.

2. Maslo in sladkor toliko časa segrevamo, da se sladkor raztopi. Dodamo grobo zrezan pehtran in pražimo eno minuto. Odstavimo. Praženemu pehtranu primešamo stopljeno čokolado. Zmes pretresemo v posodo za shranjevanje. Postavimo v hladilnik za 2 ure.
DELOVNI NAMIG Za zmes priporočam, da je shranjena "čez noč" v hladilniku. S tem se bodo okusi odlično razvili.

3. Vodo nalijemo v kozico. Dodamo maslo in sol. Ko zavre, dodamo moko in kuhamo toliko časa, da nastane cmok in odstopi od stranic kozice. Pustimo, da se na pol ohladi.

4. Kuhanemu (paljeno) testu dodamo jajca. Dobro premešamo, da dobimo gladko testo. 

5. Zmes za kekse nabrizgamo na pekač (velikost oreha s presledki). Poškropimo z vodo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 20 minut. Nato temperaturo zmanjšamo na 120 stopinj in sušimo 20 minut.

6. Ohlajene kekse napolnimo s pehtranovo kremo (vrečka za brizganje - igla nastavek).

7. Belo čokolado z dodatkom gel barve in olja raztopimo nad vodno soparo. S papirja za peko pripravimo "škrnicel" vrečko. Nato jo napolnimo s čokolado in okrasimo pehtrančke. Shranimo v hladilnik, da se čokolada strdi.







Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018