Puhaste palačinke z malinami



Za popoln začetek dneva.
Osvežujoče kiselkasta omaka iz malin je popoln dodatek k palačinkam...
Palačinke najverjetneje nas večina obožuje, a nekateri jih zlo neradi pečemo. Če se spravim pripravljat klasične so debelejše, ker z njimi nimam potrplenja... 😖😕 Je pa tudi res, da se govori oz. iz mojih izkušenj vem, da večina kuharjev ravno ne peče rada palačinke... Zakaj nebi vedel, ker tudi pri sebi ne najdem pravega razloga... 😝😡



Zato je spodnji recept kot nalašč za tiste, ki jim klasika ne gre. In če sem iskren so mi t.i. tudi ameriške palačinke veliko bolj ljube. Sestavil sem svežo recepturo za puhaste palačinke, a pri prelivu sem uporabil kot osnovo maline. Preliv je zaradi kombinacije malin, pomarančnega in limetinega soka kislo osvežujoč in kot pravšnji za poletna jutra. Vendar če niste ljubitelj osvežujoče kislosti, dodajte nekoliko več sladkorja.
Lahko pa pripravite preliv po svojem okusu! Namigi z bele ali temne čokolade, sadni po lastnem izboru, nugatov...
Pri nanašanju testa na vročo ponev sem uporabljal kuhinjsko žlico za serviranje, velikosti približno 60 mililitrov.
Kako enostavno do puhastih palačink? 
Vročo ponev pokapate z oljem. Na sredino zlijete približno 60 ml mase za palačinke. Med peko se zmes sama razleze na primerno velikost. Ko opazite, da se začnejo delati po površini zračni mehurčki, palačinko obrnete. Priporočam, da se palačinke pečejo na srednjem dovodu toplotne energije, zaradi njihove debeline...
Na preprost način do popolnih okusov za zajtrk...
.

TESTO
350 g moke
10 g pecilnega praška
35 g rjavega sladkorja
4 jajca
60 g masla
300 ml smetane za kuhanje
100 m navadnega tekočega jogurta

OMAKA
125 malin
sok ene pomaranče
sok ene limete
žlica masla
2 žlici rjavega sladkorja
ščep cimeta
čajna žlica koruznega škroba
pest listov melise





SESTAVINE ZA
8 palačink premera 14 cm

CAS PRIPRAVE
20 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza
gluten
jajca

Jajca ubijemo v skledo. Dodamo smetano za kuhanje, tekoči jogurt in stopljeno maslo. Dobro premešamo. Postopoma umešamo moko, kateri smo primešali pecilni prašek in rjavi sladkor.
Maso za palačinke pustimo stati 10 minut. Nato spečemo palačinke po zgornjem zapisu "Kako enostavno do puhastih palačink?".
Maline stresemo v kozico. Dodamo maslo, rjavi sladkor in cimet. Segrevamo toliko časa, da se maslo stopi. Nato zalijemo s sokom pomaranče in limete. Ko zavre prilijemo jedilni koruzni škrob, ki smo ga raztopili v 60 ml hladne vode. Ob stalnem mešanju kuhamo 2 minute.
Za vse letne čase...
Palačinke zložimo eno na drugo. Prelijemo z malinovo omako in potrosimo z listi melise.





Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018