Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kranjski tapas

Moja verzija kranjske klobase, ki jo posvečam gorenjski regiji z izbranimi slovenskimi sestavinami, ki so meni osebno okusne in se odlično ujamejo...


Slovenski okusi na kupu!

Z malo iznajdljivosti, do okusnega vikend kosila!

okusno kosilo ali večerja

Pred časom sem želel za kosilo pripraviti slovenske okuse. Nekaj časa razmišljal kaj bi združil, a na koncu uspelo sestaviti nekaj res okusnega. Odzivi pozitivni, a spodnja receptura nekoliko drugačna od ostalih na blogu.
V recepturi so zapisane le sestavine, a v spodnjem zapisu količinski namig (surovo stanje) po osebi. Za recept v tem stilu sem se odločil zato, ker sem prepričan, da vam bo izpadel veliko okusnejše... Hkrati med pripravo okušate in mogoče izpade vaša verzija okusnejše kot moja...
KOLIČINSKI NAMIG PO OSEBI: polovica kranjske klobase, pest kislega zelja, en srednje velik jurček, 60 ml ajdove kaše, žlica polnozrnate gorčice, čajna žlica gorčice, tretjina jabolka, dve žlici delikatesnega hrena, tortilja premera 25 cm, par vejic luštreka, sol in poper po okusu, ščep majarona, četrtina čebule
okusen recept za glavno jed
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
kranjska klobasa
jurčki
kislo zelje
ajdova kaša
tortilja

DODATKI
polnozrnata gorčica
gorčica
delikatesni hren
jabolko (kislo)
čebula

ZAČIMBE
sol, poper, majaron, luštrek, česen


SESTAVINE ZA
po osebi v zgornjem namigu

ČAS PRIPRAVE - OSNOVA
30 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten
gorčična semena
1. Čebulo očistimo, narežemo in pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo kislo zelje in začimbe (sol, poper, majaron, česen). Pražimo 5 minut. Zalijemo z malo vode in dušimo 20 minut.

2. Kranjsko klobaso skuhamo, hitro popečemo in narežemo na kolobarje.

3. Gobo očistimo in narežemo na rezine. Začinimo s soljo in poprom. Popečemo.

4. Vodo z dodatkom soli zavremo. Dodamo ajdovo kašo in pustimo da vre 4 minute. Kozico odstavimo. Ajdovo kašo pustimo stati v roči vodi 6 minut. Nato jo odcedimo.

kombinacija okusov iz gorenjske regije

5. Jabolko naribamo in primešamo delikatesnemu hrenu. Polnozrnati gorčici dodamo dijonsko gorčico in premešamo.

6. Tortiljo popečemo na obeh straneh. Premažemo s polovico gorčice in prepognemo. Premažemo s preostankom gorčice. Potrosimo z ajdovo kašo. Tortiljo obložimo s kuhanim kislim zeljem, koluti kranjske klobase in popečenimi rozinami jurčkov. Dodamo jabolčni hren in vejice svežega luštreka.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo