Čokoladni užitki za jesenske večere!
Grenek priokus čokolade se odlično poda k črni kavi #LokaSpecial!
Moj poletno čokoladni izziv, za katerega pripravil plan ob koncu petega meseca se prevesil v tretjo tretjino. Pred vami že 14-ka, a do ➧polnega seznama jih manjka še 6. Res, da končal že vse recepte, a objave gredo po "svojem toku" oz. začrtanem planu objav... 😉👌Tako, da vas bom s čokoladnimi recepti razvajal še par tednov v jesenskem obdobju.
PREVELIKE KOLIČINE ČOKOLADE SO NEZDRAVE, A V MEJAH NORMALE BLAGODEJNO VPLIVA NA ZDRAVJE.VSEBUJE ANTIOKSIDANTE, KI LAHKO ZMANJŠAJO TVEGANJE ZA RAZVOJ RAKOVIH IN SRČNIH OBOLENJ. TEMNA ČOKOLADA ZNIŽUJE TUDI RAVEN HOLESTEROLA IN NIŽA KRVNI TLAK.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
330 g temne čokolade (najman 56% delež kakava)
500 g smetane za kuhanje
1/2 čajne žlice kajenskega popra
60 g čokolade v prahu
|
SESTAVINE ZA
15 kroglic
ČAS PRIPRAVE - OSNOVA
4 minut
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
laktoza
|
1. V kozici zavremo smetano za kuhanje. Odstavimo. Dodamo na manjše kose nalomljeno čokolado in kajenski poper. Večkrat premešamo, da se čokolada raztopi in dobimo gosto zmes.
DELOVNI NAMIG ZA VSE, KI LJUBITE PEKOČE! Jaz osebno ne uživam pekočih jedi oz. nisem ravno ljubitelj le teh. Odmerjena količina kajenskega popra je pravšnja za osebe moje "sorte". Če želite bolj pekoče dodajte nekoliko več k. popra ali pa ga celo nadomestite s čilijem v prahu.
2. Čokoladni genaž pretresemo v posodo za shranjevanje. Genaž prekrijemo s folijo za živila in shranimo v hladilnik za 24 ur.
3. Z dvema žlicama naredimo manjši žličnik in ga položimo na čokolado v prahu. Povaljamo v čokoladi in na hitro oblikujemo kroglico, da dobimo "prašni izgled" in kroglico "nepravilnih" oblik. Postopek ponavljamo, da porabimo vso zmes. Do serviranja shranimo v hladilnik.
Ni komentarjev
Objavite komentar