Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Snežne kepe

DIŠI PO PRAZNIKIH - PRAZNIČNI RECEPTI: Čokoladni pralineji za vse dni v letu!


Okusi, ki dišijo po koncu leta!

Na vrsti 12-ka. 
Iz sklopa poletno čokoladnega izziva so na vrsti pralineji s priokusom pomaranče in že nekoliko dišijo po veselem decembru. Res, da smo šele na začetku devetega meseca, a kaj ko nas potrošnike že bombandirajo... Med drugim če kaj brskate po TV programih ne morete zgrešiti filmov z božično novoletno tematiko.
Kombinacija okusov je popoln sladki užitek za vse dni v letu. Je pa res, da je to hkrati tudi moj prvi letošnji namig za veseli december. Pa če še tako malo med vrsticami zapišem. 😉💬 V preteklem mesecu bila pripravljena še dva recepta za praznično obdobje, ki ju bom objavil v septembru...
Receptura se beleži pod zaporedno številko 12. Arhiv ostalih receptov iz sklopa #poletje18 #cokoladniizziv si lahko ogledate ➧TUKAJ, kjer bo na koncu vseh 21 ...
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE

200 g marcipana

POMARANČNI DODATEK
Lupina ene pomaranče
100 g sladkorja
250 ml vode

PRELIV Z DODATKI
100 g bele čokolade
žlica kokosovega olja
10 mandljev


SESTAVINE ZA
10 pralinejev

ČAS PRIPRAVE
35 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza
oreški

1. Pomarančo za 10 minut namočimo v mlačno vodo, da se iz lupine izločijo pesticidi...

2. Pomarančo olupimo. Nato lupino narežemo na majhne kocke.

3. Vodo nalijemo v kozico. Dodamo sladkor in zavremo. Pustimo, da voda s sladkorjem rahlo vre 8 minut. Nato dodamo narezano pomarančno lupino in kuhamo 5 minut. Kuhano lupino s tekočino stresemo na papir za peko, poravnamo in pustimo, da se ohladi.


4. Ohlajeno in kuhano pomarančno lupino s kristaliziranim sladkorjem vgnetemo v marcipan. S pripravljene zmesi naredimo kroglice. Na vrh vsake položimo po en mandelj.

5. Beli čokoladi dodamo kokosovo olje in jo raztopimo nad vodno soparo. Kroglice postavimo na krožnik prekrit s papirjem za peko. Nato kroglice prelijemo z belo čokolado. Shranimo v hladilnik, da se čokolada strdi.







0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo