Okusi, ki dišijo po koncu leta!
Na vrsti 12-ka.
Kombinacija okusov je popoln sladki užitek za vse dni v letu. Je pa res, da je to hkrati tudi moj prvi letošnji namig za veseli december. Pa če še tako malo med vrsticami zapišem. 😉💬 V preteklem mesecu bila pripravljena še dva recepta za praznično obdobje, ki ju bom objavil v septembru...
Receptura se beleži pod zaporedno številko 12. Arhiv ostalih receptov iz sklopa #poletje18 #cokoladniizziv si lahko ogledate ➧TUKAJ, kjer bo na koncu vseh 21 ...
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
200 g marcipana
POMARANČNI DODATEK
Lupina ene pomaranče
100 g sladkorja
250 ml vode
PRELIV Z DODATKI
100 g bele čokolade
žlica kokosovega olja
10 mandljev
|
SESTAVINE ZA
10 pralinejev
ČAS PRIPRAVE
35 minut
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
laktoza
oreški
|
1. Pomarančo za 10 minut namočimo v mlačno vodo, da se iz lupine izločijo pesticidi...
2. Pomarančo olupimo. Nato lupino narežemo na majhne kocke.
3. Vodo nalijemo v kozico. Dodamo sladkor in zavremo. Pustimo, da voda s sladkorjem rahlo vre 8 minut. Nato dodamo narezano pomarančno lupino in kuhamo 5 minut. Kuhano lupino s tekočino stresemo na papir za peko, poravnamo in pustimo, da se ohladi.
4. Ohlajeno in kuhano pomarančno lupino s kristaliziranim sladkorjem vgnetemo v marcipan. S pripravljene zmesi naredimo kroglice. Na vrh vsake položimo po en mandelj.
5. Beli čokoladi dodamo kokosovo olje in jo raztopimo nad vodno soparo. Kroglice postavimo na krožnik prekrit s papirjem za peko. Nato kroglice prelijemo z belo čokolado. Shranimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Ni komentarjev
Objavite komentar