Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pogača čevap

PROPROSTO OKUSNO! Kako čevapčiče oz. kako drugo vrsto mesnih pripravkov porabiti na drugačen način. Da ne bo vedno samo na žaru...


Preprosto, sočno in okusno!

Ponovno nekaj svežega s kolekcije ➧"NOR NA PITE". Tisti, ki me redno spremljate ste že najverjetneje opazili omenjeno kolekcijo in tudi to, da jo vse skozi dopolnjujem. Recepte, ki imajo skupni imenovalec "PITA" pripravljam z užitkom in tudi delim z vami... 💪👍 Med drugim je razlog, da so recepture enostavne, vse skupaj hitro pripravljeno, a tudi svojo kulinarično domišljijo "izživljam" v osnovi oz. podlogi in nadevu. 💖 Če se le da, se potrudim, da ne zakompliciram in resnično nastane nekaj enostavnega in preprostega. 😉 Saj bi vam tisti, ki me malo bolje poznajo znali razložiti. 😉 Blaž je problem s problemi.... (beri, da večino stvari zakompliciram in si vse skupaj otežim....). 🙈🙉🙊
DELOVNI NAMIG Za pripravo lahko uporabite čevapčiče iz mešanega, samo iz telečjega, puranjega, piščančjega ali iz govejega mesa. Seveda pa lahko uporabite tudi kateri drugi mesni pripravek iz mletega mesa. Uštipci, žar klobasice...
In še! Pri pripravi testa sem uporabil kondenzirano mleko, da sem dobil polnejši okus. Če ga slučajno nimate, ga lahko nadomestite z običajnim mlekom, kislim mlekom ali kefirjem.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
TESTO
300 g moke tip 400
zavitek suhega kvasa (7 g)
200 ml kondenziranega mleka
45 g masla
ščep soli
ščep kristalnega sladkorja

NADEV
zavitek čevapčičev (500 g)
60 g prekajene kraške pancete
1/3 zelene paprike
1 rdeča čebula
1 paradižnik
150 g sira čedar

ZAČIMBE
ščep česna granulat
ščep soli
ščep kajenskega popra







SESTAVINE ZA
4 osebe

ČAS PRIPRAVE
75 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza
gluten

1. V skledo stresemo moko, suhi kvas, sol in sladkor. Premešamo. Nato prelijemo s stopljenim maslom in kondenziranim mlekom. Vgnetemo testo. Skledo pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

2. Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo v krog debeline 3 do 4 milimetre. Zunanji rob v širini dveh prstov premažemo z mlačno vodo. Premazan del dvakrat zavijemo v notranji del kroga in ga nežno pritisnemo s prsti, da se zlepi. Testno podlogo položimo na papir za peko. Nato vse skupaj preložimo na pekač.

3. Testo obložimo z rezinami pancete in čevapčiči. Nato obložimo še z rezinami rdeče čebule, kockami paprike in paradižnika ter čedarjem, narezanim na kocke. Potrosimo z začimbami (česen, sol, kajenski poper).

4. Pečemo v pečici ogreti na 190 stopinj 35 minut. Pečeno pito vzamemo iz pečice in pustimo nekaj minut, da se umiri. Pred serviranjem potrosimo z grobo zrezanim drobnjakom.





0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo