Sirovi keksi



Preprosta in okusna ideja za brezmesno jed ali kot prigrizek!


Med pripravami in sestavljanjem jedilnika si zamislil sirne zavitke. Izhodiščna ideja je bila, da toast rezino na tanko razvaljam, obložim s sirom, zavijem in pariško ocvrem. Že med valjanjem toasta ugotovil, da bom moral načrt spremeniti. "Hrčki"😇😆💥 začeli mleti in so tudi hitro našli rešitev. In mogoče končni rezultat celo boljši od prvotnega.
Aja, pa da ne pozabim. 😉 Kako prišel na idejo z imenom. Ko sem ocvrt zvitek držal v roki, je bila prva asociacija "orehov piškot". Najverjetneje je torej naredil prvi vtis videz...💪👌
SERVIRNI NAMIG Ob sirnih keksih servirate mešano zelenjavo iz žara. Lahko pa jih servirate kot topel ali hladni prigrizek na zabavi, si jih pripravite za malico TO GO... Ob njih pa servirate avokadovo salso ali pa kar klasično tatarsko omako.

 SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE

tortilja premera 25cm
3 rezine sira edamc
3 rezine sira čeder

PANIRA
ostra moka
jajce
drobtine

olje za cvrtje
SESTAVINE ZA
po osebi

ČAS PRIPRAVE
4 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten
jajca
laktoza

1. Po sredini tortilje položimo rezine sira edamec. Nato jih prekrijemo z rezinami sira čedar. Tesno zavijemo v zavitek. Zvitek razrežemo na tri enake dele.


2. Zvitke na sredini prebodemo z zobotrebcem.

3. Konice zvitkov pomočimo v moki, razžvrkljanem jajcu, drobtinah, ponovno v jajcu in drobtinah.

4. Ocvremo v vročem olju, da dobijo zlato rjavo barvo.







Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018