Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Izbrali najbolj pravljično čokolado

V široki paleti različnih okusov HOFER čokolad še tako zahtevni ljubitelji te sladke razvade lahko najdejo nekaj zase


Pravljični nabor čokolad pri HOFERju

Na dogodku v središču Ljubljane so se pred dnevi zbrali ljubitelji čokolade, ki so svoje brbončice razvajali z degustacijo sedmih pravljičnih čokolad. V čokoladno pravljico jih je popeljala igralka Tjaša Železnik, prek celin, zgodb in doživetij pa jih je vodil Gorazd Potočnik, strokovnjak za čokolado. Skupaj so izbrali zmagovalno pravljično čokolado, ki je prepričala večino.
V čarobnem ambientu in pravljičnem vzdušju so čokoladni navdušenci izkusili degustacijo izbranih sedmih čokolad HOFERjevih blagovnih znamk. Gorazd Potočnik, strokovnjak za čokolado, je udeležencem predstavil raznolik izbor – vse od žlahtnih temnih čokolad z visokim deležem kakava do hrustljavih različic s celimi lešniki in tistih z dodatki sadja. Vsakdo je tako lahko izbral svojo najljubšo, končni naziv najbolj pravljične čokolade pa je pripadal Choceur temni čokoladi s celimi lešniki. Ta je prepričala veliko večino, tudi igralko Tjašo Železnik, ki je goste popeljala v čokoladno pravljico. »Štejem se med velike ljubitelje pravljic in čokolade. Zagotovo pa je nekaj pravljičnega tudi v tem, s kom čokolado delimo,« je dejala.

Pravljica še zdaleč ni končana, če le prava čokolada je izbrana
V široki paleti različnih okusov HOFER čokolad še tako zahtevni ljubitelji te sladke razvade lahko najdejo nekaj zase. Potočnik je ob tem povedal, da je tudi izbira najljubše čokolade lahko zahtevna, saj se različni okusi priležejo ob različnih priložnostih. »Danes sem želel gostom predstaviti predvsem raznolikost in skupaj z njimi uživati v raziskovanju in razumevanju okusov. Vsaka čokolada ima svojo zgodbo, svojo pravljico in prav v tem je čar,« je še dodal. 
Fer do pridelovalcev in okolja
Poleg okusa posebno pozornost pri HOFERju namenjajo vzpostavljanju pravičnih delovnih pogojev za pridelovalke in pridelovalce ter skrbi za okolje. Odločno zavračajo otroško delo na plantažah, zato kakav naročajo le pri dobaviteljih, ki lahko to tudi zagotovijo. Nekatere izmed izdelkov zato spremlja oznaka Fairtrade, ki jamči, da z nakupom prispevamo k poštenemu plačilu za delo pridelovalcev in drugih delavcev. Certifikat UTZ Certified cocoa pa označuje trajnostno pridelavo kakava in velja za največji program podpore odgovornemu upravljanju s to pomembno surovino. Vključuje že več kot 760.000 pridelovalcev, ki kakav vzgajajo na okolju prijazen trajnostni način in so za to tudi primerno plačani. HOFER skrbi za dobro izbiro tako pri sestavinah kot pri omogočanju pravičnih delovnih pogojev, kar pooseblja kratica »UTZ«, ki v jeziku visoko razvite majevske kulture pomeni »dobro«, in prav to je tisto, kar si vsi želimo. 

FOTO: JANI UGRIN



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo