Klasika z okusno omako!
Balzamična omaka se odlično ujame s klasično jedjo iz krompirjevega testa.
Ob cmokih najpogosteje postrežete, najverjetneje tako kot jaz, pražene krušne drobtine, cimet in sladkor. Ko sem se "spravil"😋😋 na cmoke z omako iz spodnje recepture prej omenjene dodatke nisem popolnoma nič pogrešal. In na kocu je ob solatki iz rukole in parmezana nastalo zelo okusno vegetarijansko kosilo.
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KROMPIRJEV TESTO
750 g krompirja za kuhanje
230 g moke tip 400
2 jajci
žlica kisle smetane
žlica masla
1/2 čajne žlice soli
NADEV
7 marelic
kisla smetana
BALZAMIČNA GLAZURA
250 ml balzamičnega kisa
100 ml cvetličnega medu
50 ml temne sojine omake
|
SESTAVINE ZA
14 cmokov
ČAS PRIPRAVE
60 minute
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
gluten
laktoza
soja
jajca
|
1. Krompir skuhamo. Nato ga odcedimo, počakamo nekaj minut, potem pa še vročega olupimo.
2. Olupljen krompir drobno pretlačimo z ročnim pripomočkom za izdelavo pireja. Dodamo moko, kislo smetano, stopljeno maslo, sol in jajci. Na hitro vgnetemo testo.
3. Krompirjevo testo na pomokani delovni površini razvaljamo na debelino pol centimetra. Razrežemo na kvadrate velikosti 7*7 centimetra. Na sredino vsakega kvadrata položimo polovico marelice in pol žličke kisle smetane. Testo prepognemo čez marelico in z dlanmi oblikujemo cmoke. Robove dobro stisnemo, da se cmoki med kuhanjem ne bodo razprli.
4. V kozici zavremo vodo z dodatkom soli. Cmoke previdno položimo v vrel krop. Kuhamo jih približno 12 minut oz. tako dolgo, da priplavajo na površje. Kuhane cmoke poberemo iz lonca in odcedimo.
5. V kozico nalijemo balzamični kis, med in sojino omako. Ko tekočina zavre kuhamo toliko časa, da se nivo za polovico zmanjša.
DELOVNI NAMIG Balzamična omaka se odlično ujame med drugim tudi s kosom pečenega mesa. Predvsem z govejim, telečjim, račko in gosko.
Ni komentarjev
Objavite komentar