Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

File tune s sezamom

File tune tudi ideja za toplo predjed na prazničnem jedilniku...


Večerni užitek brez slabe vesti!

#SmeksiŽmah Sezamova srajčka na mavrici🌈💝

tuna

Ena od jedi, ki bila v tem tednu v ponudbi in jo je hkrati kamera mobilnega telefona zabeležila tik pred serviranjem. Okusen file tune je popolna in zdrava ideja tako za kosilo kot večerjo. In ker smo ravno v predprazničnem obdobju... 🎄🎅 Hrustljavo tuno lahko servirate tudi kot toplo predjed. 👌
V začetku novembra sem začel z rubriko #šmeksižmah, ki v večini ne vsebujejo točnih količin, saj si teh receptur ne zapisujem in jih arhiviram le kot "fotografija". Eden od razlogov je, da prav v tem predprazničnem obdobju zaradi zasedenosti malo težje raziskujem in sestavljam nove recepte.🙈🙉🙊 Zato se v omenjeni rubriki znajdejo jedi, ki jih z moje bogate zakladnice dopolnjujem, posodabljam... za potrebe dnevnih jedilnikov... 💬🖉Še eden od razlogov za začetek rubrike je, da če se boste "spravili" pripraviti eno od teh receptur uporabite nekaj svoje kulinarične domišljije in iznajdljivosti. In rezultat je lahko celo boljši od mojega... 👍

zdravi recepti
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA po osebi ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 15 minut  ALERGENI riba, sezamovo seme

file tune (180 g)
pest sezamovih semen
skodelica mešane zelenjave za žar (bučka, jajčevec, paprika)
limeta
tanke rezine rdečega zelja
oljčno olje
dimljeno olje

ZAČIMBE
sol, tribarvni grobo mleti poper, peteršilj

...


zdrav obrok

1. File tune dobro povaljamo v sezamovih semenih in postavimo na pekač. Pokapamo z dimljenim oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 12 minut.
DELOVNI NAMIG Če nimate dimljenega olja, lahko uporabite oljčno olje z okusom (tartufi/pomaranča/čili ali limona) ali klasičnega. 

2. Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše kocke. Nato zelenjavne kocke stresemo na vročo ponev, pokapamo z oljčnim oljem in na hitro prepražimo (3 do 4 minute). Pred koncem začinimo s soljo in poprom.

SERVIRNI NAMIG Na servirnem krožniku naredimo posteljico iz tanko narezanega rdečega zelja. Obložimo s popečeno zelenjavo. Na vrh položimo file tune. Potrosimo z grobo zrezanim peteršiljem in priložimo krhelj limete.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo