Pečena leča



Okus, ki ga lahko brez slabe vesti nadomestite s prebrancem.


Piknik v naravi brez dodatkov je tako kot sendvič brez kruha. 😉😜 Ljudje ponavadi na piknikih poleg mesa iz žara ponudimo še kopico drugih dobrot, ki le tega obogatijo. Velikokrat se na servirni mizi znajde tudi prebranec. In zakaj nebi letos namesto njega ponudili prav tako okusno pečeno lečo.

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS KUHANJA LEČE  35 minut   ALERGENI brez alergenov

OSNOVE
380 g zelene leče
jušna kocka - zelenjavna juha
čajna žlica suhega grobo mletega česna
čajna žlica  mlete sladke rdeče paprike

DODATKI OSNOVI
300 g čebule
konzerva pelatov (400 g)
čajna žlica majarona
ščep muškatnega oreščka
ščep črnega popra
čajna žlica suhega grobo mletega česna
čajna žlica  mlete sladke rdeče paprike
jušna kocka - zelenjavna juha
oljčno olje
...

1.  Lečo stresemo v kozico. Dodamo jušno kocko, česen in rdečo papriko. Zalijemo s hladno vodo in skuhamo (ko voda zavre 35 minut). Kuhano lečo slabo odcedimo (tekočino shranimo).

2. Čebulo narezano na tanjše rezine stresemo v kozico. Začinimo s ščepom soli in pokapamo z oljčnim oljem.  Pražimo toliko časa, da oveni.

3. Čebuli dodamo pretlačene pelate s sokom in začimbe (majaron, muškatni orešček, poper, česen, rdeča paprika, jušna kocka). Kuhamo toliko časa, da se jušna kocka raztopi. Dodamo slabo odcejeno lečo. Kuhamo 5 minut. Večkrat premešamo.
DELOVNI NAMIG Po potrebi dolivate tekočino, ki ste jo shranili pri odcejevanju. Namreč leča naj bo med 5 minutnim kuhanjem vseskozi v obliki "gosta tekočina".

4. Lečo stresemo v pekač, poravnamo in položimo v pečico ogreto na 185 stopinj. Pečemo 35 minut.



Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018