Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tapiokin puding

Zdrav zajtrk ali popolna poletna osvežitev ko pade sladkor. Tapiokine kroglice so proizvod iz tapiokine moke. Izdelujejo jih tako, da moko zmešajo z vodo...
0


Za zdrav zajtrk ali osvežujoče sladkanje med prvim letošnjim vročinskim valom!

tapiokine kroglice

Vremenske prilike prav kličejo po osvežujočih okusih. Ena od idej je vsekakor tapiokin puding, ki ga lahko servirate kot zajtrk ali sladico. 



V nekaterih delih sveta, predvsem v Aziji in Afriki je tapioka nekaj običajnega in se kot eno osnovnih živil znajde na marsikaterem krožniku. Za tapioko se uporabljajo tudi imena yuca, kasava in manioka. Tapioka je podzemni gomolj, ki uspeva tudi v prsti v kateri druge poljščine težko uspevajo. Korenina je predvsem bogata z vlakninami in škrobom.
borovnice
Tapiokine kroglice so proizvod iz tapiokine moke. Izdelujejo jih tako, da moko zmešajo z vodo in s pomočjo sita oblikujejo kroglice. Njihova hranilna sestava je enaka tapiokini moki!

STE VEDELI, DA  je tekstura namočenih kroglic odlična za pripravo pudingov, napitkov in peciv.
PS Med brskanjem po trgovski polici sem naletel na klasične bele kroglice, a nisem mogel niti mimo kroglic z različnimi barvnimi odtenki. Meni so padle v oči kroglice z zelenim odtenkom, a lahko vi vsekakor izberete svoj odtenek...🌈👌😉💚
tapioca
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA  6 kozarcev ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS KUHANJA  15 minut   ALERGENI brez alergenov

PUDING
240 ml tapiokinih kroglic
960 ml bio napitka iz riža in lešnikov iz kontroliranega ekološkega kmetijstva
2 žlici akacijevega medu
žlica rožne vode

MALININA PODLOGA
250 g malin
žlica akacijevega medu

DODATKI
jagode
borovnice
...
1.  Maline operemo pod hladno tekočo vodo in dobro odcedimo. Dodamo med in z jedilno vilico pretlačimo. Pretlačene maline razporedimo v šest kozarcev.

2. Tapiokine kroglice stresemo v kozico. Prelijemo z napitkom iz riža in lešnikov. Pustimo stati 10 minut. Nato postavimo na štedilnik in ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo 15 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo. Kozico odstavimo. Primešamo akacijev med in rožno vodo.

3. Kuhane kroglice naložimo z jedilno žlico v kozarce s pretlačenimi malinami. Pustimo, da se zmes ohladi. Nato kozarce postavimo v hladilnik, da se tapiokin puding dobro ohladi.


zdrav zajtrk

SERVIRNI NAMIG Pred serviranjem puding obložimo z jagodami in borovnicami.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo