Bučkin zavitek s skuto

 

Malček sestavin, preprosta priprava in popoln užitek!

zavitek

Zavitek z bučnimi semeni je okusna ideja tudi za poletne dni!

Še mesec dni in bo konec koledarskega poletja. Nekateri že končali z glavnim letnim dopustom, a nekateri bodo šele začeli z le tem... 😗😊😉

Moja malenkost je poletno obdobje alias pravi poletni odklop 😉😜 preskočila, a bo prihodnje leto zato bolj sladko.👌 Namreč pokorona obdobje mi prineselo nove posle in izzive, datumi z obveznostmi se poklapali skozi poletno obdobje 🙈🙉🙊... Posledično bil nekoliko zanemarjen v tem obdobju tudi blog in sestavljanje novih receptov za le tega. Posli so stekli v tirnice, zadevice se počasi umirjajo, tako da končno čas tudi še za kaj drugega...

bučni zavitek
V današnjem recept zapisu predstavljam preprosto in okusno rešitev če pade sladkor. 😀😂😁 Recept nastal na hitro in ravno zaradi omenjenega razloga. Res, da bila potreba po sladkorju, a sem se kljub temu želel čimbolj izogniti le tega.

recepti sladice
Pri pravi zavitka s skuto in bučnimi semeni sem uporabil rjavi sladkor in še to odmeril minimalno količino, ki zadostuje za popoln okus. Obožujem sladko, a čez poletje pri pripravi zmanjšam količino uporabe sladkorja. Namreč če je sladica presladka, sploh v poletnem obdobju z višjimi temperaturami, poveča žejo... No ja, omenjena trditev pri meni vsekakor velja.😉😚

bučna semena
Malček napotkov. 😉😋 Pri pripravi zavitka uporabil bučna semena, ki so že pražena in fino mleta. Kupiti se jih da v večini bolje založenih trgovin. Jaz osebno jih kupujem v Hofru. Seveda lahko kupite bučna semena, jih prepražite na ponvi brez dodatkov in nato zmeljete. In še kar se tiče listnatega testa. Uporabil en zavitek. Osebno kupujem že valjanega in v večini primerov je zavitek teže 275 g. Lahko pa med nakupovanjem pade malček koncentracija in konča v nakupovalni košari napačen zavitek testa. Pa smo spet tam 😂😁😂 Blaž zna biti baksuz ja... 😎 Se meni to zgodilo ja... Naprej pa raj nebi. 😖


sladica recepti
 

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

NADEV

SKUTA

JAJCE

RJAVI SLADKOR

BUČNA SEMENA

PŠENIČNI ZDROB

 

IN ŠE...

LISTNATO TESTO

BUČNA SEMENA

 

500 g

2 kom

3 žlice

3 žlice

2 žlice

 

 

zavitek

ena žlica

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA  

6 kosov

ČAS PRIPRAVE

4 minut

ČAS PEKE

32 minut

TEMPERATURA PEKE

190 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten, laktoza, jajca

 

POSTOPEK PRIPRAVE


1. Skuto stresemo v skledo. Dodamo jajci, sladkor, pražena in fino mleta bučna semena in pšenični zdrob. Dobro premešamo.

2. Listnato testo razvijemo. Po sredini razporedimo skutin nadev. S spodnjim delom testa prekrijemo nadev. Premažemo z vodo in nato čez nadev položimo še zgornji del testa. Zavitek obrnemo in položimo na pekač. Premažemo z vodo in potrosimo z bučnimi semeni. Zavitke nekajkrat preluknjamo z zobotrebcem.

3. Pečemo na 190 stopinj, 32 minut. Pred serviranjem zavitek ohladimo.

UPORABA PŠENIČNEGA ZDROBA: Pri večini jedi pri katerih je glavna sestavina skuta uporabil zdrob. Namreč izdelki iz skute med termično obdelavo narastejo, a ko se začnejo ohlajati padejo skupaj. Če se uporabi pšenični zdrob vse skupaj ublaži in dobimo poln izgled. Se izognemo tako imenovanim luknjam... Predvsem priporočam uporabo pri izdelkih v katerih uporabimo skuto v kombinaciji s kvašenim ali listnatim testom.


Objava komentarja

0 Komentarji