Breskvina pita s karamelo

Hitro in slastno!

Pred nami obdobje, v katerem lahko uporabimo breskve na nešteto načinov!


V zadnjem obdobju nekako ni bilo časa pripravljati svežih zapiskov. Namreč postavitev restavracije je zahteven projekt. Zadnje tri mesece sem bil polno zaposlen le z enim projektom, vse skupaj po mojem mnenju dobro zastavil in se po treh tednih poslovanja že kažejo rezultati...

Današnji zapis oz. svežo recepturo posvečam sadežu, ki mi je po priljubljenosti na četrtem mestu. Pred breskve namreč uvrščam jabolka Granny Smith, rdeče grenivke in nektarine.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

BRESKEV

LISTNATO TESTO zavitek

KRISTALNI SLADKOR

VODA

MANDLJEVI LISTIČI

 

 

3 kom

275 g

4 žlice

6 žlic

3 žlice

 






POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA  

4 osebe

ČAS PRIPRAVE

4 minute

ČAS PEKE

30 minut

TEMPERATURA PEKE

190 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten, oreščki

 

 

...

 

1. Breskve operemo pod hladno tekočo vodo, prepolovimo, odstranimo koščice in narežemo na rezine.

2. Listnato testo razvijemo in naredimo rob. 

3. Pripravljeno podlogo za pito obložimo z rezinami breskve. Pito postavimo na pekač.

4.  Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 30 minut.

5. Pečeno pito potrosimo z mandljevimi lističi in pokapamo s karamelo.

Karamelo pripravite tik pred uporabo. V kozico stresete kristalni sladkor. Segrevate toliko časa, da nastane svetlo rjava tekočina. Zalijete z vodo in kuhate toliko časa, da se karamela stopi in poveže z vodo. Nato takoj pokapate pečeno pito.

7. Pustite, da se ohladi. Narežete na poljubne kose. Ob piti lahko servirate kepico mlečnega sladoleda in stepeno smetano.

Še malček video pogleda:


Objava komentarja

0 Komentarji