Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vipavska vina pod drobnogledom

VIPAVA, 08. maj 2023 - V ponedeljek, 22. maja, bo od 13. do 15. ure v ...
0

 Vipavska vina pod drobnogledom na masterclass delavnici z Robertom Gorjakom

V ponedeljek, 22. maja, bo od 13. do 15. ure v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi potekala masterclass delavnica o 18 različnih vinih vinorodnega okoliša Vipavska dolina. Delavnica bo potekala v okviru festivala Okusi Vipavske, vodil pa jo bo Robert Gorjak iz Vinske šole Belvin. Delavnica v organizaciji Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina je namenjena strokovni javnosti, gostincem, vinskim trgovcem, hotelirjem in predstavnikom medijev. Udeležba je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa je potrebna prijava na spletni strani okusi-vipavske.si.

Foto: Okusi Vipavske

Udeleženci bodo na delavnici spoznavali nianse zelena in pinele, vipavca, rebule in istrske malvazije, modrega pinota, barbere in merlota ter ob degustaciji iskali odgovore na vprašanja, povezana z njimi. Med drugim bodo debatirali o tem, katero je najbolj tipično vino Vipavske doline, kaj se dogaja s pomembnima sortama okoliša rebulo in istrsko malvazijo, ali pa, če bo barbera kdaj dosegla vsaj kanček slave, ki jo ima v Piemontu. Robert Gorjak bo ob vsaki pokušini podal osebni pogled na trenutno stanje posameznega sloga oziroma sorte ter na njen potencial skozi prizmo slovenskega in mednarodnega pogleda.

Foto: Okusi Vipavske

Robert Gorjak je sicer eden vodilnih slovenskih vinskih profesionalcev, uveljavljen tudi v mednarodnem prostoru. Je slovenski sodelavec za »Oxford Wine Companion« ter »The World Atlas of Wine«, vrsto let je bil tudi dopisnik za »Hugh Johnson’s Pocket Wine Book«. Je avtor vodnikov »Vinski vodič« za leta od 2008 do 2012 ter monografije »Slovenija, vinska dežela«, ki je izšla leta 2017. Redno deluje tudi kot ocenjevalec na Decanter World Wine Awards, kjer je bil nekaj let predsednik slovenske ocenjevalne komisije. Je prvi Slovenec z diplomo The Wine & Spirit Education Trust (WSET), leta 2002 pa je s soprogo Sandro ustanovil tudi Vinsko šolo Belvin, prvo tovrstno ustanovo v Sloveniji. V njej razvija nove vsebine ter poučuje lastne in WSET tečaje.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo