Začnimo teden s kremasto, toplo in svilnato jedjo. Buča da jedi sladkobo in barvo, sir pa prijetno slanost – vse skupaj brez kaplje smetane.
Sestavine (za 2 osebi)
-
200 g testenin (široki rezanci ali peresniki)
-
250 g buče (hokaido ali maslenka), narezane na kocke
-
1 manjša čebula
-
1 strok česna
-
40 g naribanega sira cheddar
-
1 žlica olivnega olja
-
sol, poper, muškatni orešček - po okusu
Postopek
-
V večji ponvi na olju prepraži nasekljano čebulo in česen, dodaj bučo, zalij z malo vode in pokrij. Kuhaj 10–12 minut, da se zmehča.
-
Medtem skuhaj testenine v slani vodi.
-
Bučo z vilico pretlači v kašo ali jo zmešaj v gladko kremo, dodaj sir, muškatni orešček, sol in poper.
-
Zmešaj s testeninami in dodaj malo vode od kuhanja po potrebi za svilnat rezultat.
Če ti ostane omaka, jo shrani – zmešana s kuskusom ali rižem naslednji dan dela čudeže.
Ni komentarjev
Objavite komentar