Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančje kocke v paradižnikovi omaki z basmati rižem

Sočne piščančje kocke v paradižnikovi omaki z rižem – klasično kosilo, pripravljeno hitro.
0

Klasika s pridihom domačnosti – sočne piščančje kocke v rahlo sladki omaki, ki lepo objamejo žlico riža. Preprosto, a vedno uspe.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 250 g piščančjih prsi

  • 1/2 čebule

  • 1 strok česna

  • 150 ml pasiranega paradižnika

  • 1 žlička sladke paprike

  • 120 g riža

  • sol, poper, olje, sladkor

Postopek

  1. Riž skuhaj po navodilih.

  2. Piščanca nareži na kocke, začini s soljo in papriko ter popeci na žlici olja, da se zlatorjavo obarva.

  3. Dodaj sesekljano čebulo in česen ter praži še 3 minute.

  4. Vlij pasiran paradižnik in 80 ml vode in kuhaj 12 minut, da se omaka zgosti. Začini po okusu. Postrezi z rižem.

Po želji dodaj žličko kisle smetane za bolj zaokrožen okus.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo