Klasika s pridihom domačnosti – sočne piščančje kocke v rahlo sladki omaki, ki lepo objamejo žlico riža. Preprosto, a vedno uspe.
Sestavine (za 2 osebi)
-
250 g piščančjih prsi
-
1/2 čebule
-
1 strok česna
-
150 ml pasiranega paradižnika
-
1 žlička sladke paprike
-
120 g riža
-
sol, poper, olje, sladkor
Postopek
-
Riž skuhaj po navodilih.
-
Piščanca nareži na kocke, začini s soljo in papriko ter popeci na žlici olja, da se zlatorjavo obarva.
-
Dodaj sesekljano čebulo in česen ter praži še 3 minute.
-
Vlij pasiran paradižnik in 80 ml vode in kuhaj 12 minut, da se omaka zgosti. Začini po okusu. Postrezi z rižem.
Po želji dodaj žličko kisle smetane za bolj zaokrožen okus.
Ni komentarjev
Objavite komentar