Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Solatni krožnik s pečenim krompirjem, jajcem in rukolo

Lahka, a nasitna solatna skleda s hrustljavim krompirjem in mehko kuhanim jajcem.
0

V torek si privoščimo nekaj lahkega, a še vedno konkretnega. Pečen krompir s hrustljavo skorjico, mehko kuhanim jajcem in svežo rukolo.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 4 manjši krompirji

  • 2 jajci

  • pest rukole

  • 10 češnjeviih paradižnikov

  • 1 žlica kisa, 1 žlička gorčice, 2 žlici olja, 2 žlici vode (za preliv)

  • sol, poper - po okusu

Postopek

  1. Krompir nareži na krhlje, pokapaj z oljem, soljo in peci 23 minut v pečici pri 200 °C.

  2. Jajci skuhaj mehko (7 minut v vreli vodi), nato ohladi in olupi.

  3. Češnjev paradižnik prepolovi.

  4. Na krožnik naloži krompir, jajci, rukolo, čparadižnik in prelij s prelivom iz gorčice, vode, olja in kisa.

Če imaš, dodaj nekaj sira (feta ali kozji) – lepo zaokroži krožnik.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo