V torek si privoščimo nekaj lahkega, a še vedno konkretnega. Pečen krompir s hrustljavo skorjico, mehko kuhanim jajcem in svežo rukolo.
Sestavine (za 2 osebi)
-
4 manjši krompirji
-
2 jajci
-
pest rukole
-
10 češnjeviih paradižnikov
-
1 žlica kisa, 1 žlička gorčice, 2 žlici olja, 2 žlici vode (za preliv)
-
sol, poper - po okusu
Postopek
-
Krompir nareži na krhlje, pokapaj z oljem, soljo in peci 23 minut v pečici pri 200 °C.
-
Jajci skuhaj mehko (7 minut v vreli vodi), nato ohladi in olupi.
-
Češnjev paradižnik prepolovi.
-
Na krožnik naloži krompir, jajci, rukolo, čparadižnik in prelij s prelivom iz gorčice, vode, olja in kisa.
Če imaš, dodaj nekaj sira (feta ali kozji) – lepo zaokroži krožnik.
Ni komentarjev
Objavite komentar