Petek je čas za nekaj krepkejšega – a še vedno hitro pripravljenega. Ta enolončnica z mletim govejim mesom, krompirjem in porom je domača klasika, ki te pogreje in nasiti. Okusi so preprosti, a izjemno povezani – in pripravljena je v eni sami posodi.
Sestavine (za 3–4 osebe)
-
300 g mlete govedine
-
1 večji por
-
2 srednje velika krompirja
-
1 korenček
-
2 stroka česna
-
700 ml vode + jušna kocka ali goveje osnove
-
1 žlica paradižnikovega koncentrata
-
1 žlička mlete rdeče paprike
-
½ žličke majarona
-
sol in poper po okusu
-
2 žlici olja
Postopek priprave
-
Priprava zelenjave:
Por dobro očisti in nareži na kolute. Krompir olupi in nareži na kocke. Korenček nareži na tanke rezine, česen drobno sesekljaj. -
Praženje mesa in začimb:
V večjem loncu segrej olje in dodaj mleto govedino. Praži 6 minut, da lepo porjavi in izpari tekočina. Dodaj česen, rdečo papriko, majaron ter paradižnikov koncentrat. Premešaj. -
Dodajanje zelenjave:
Dodaj narezan por, korenček in krompir. Na hitro popraži vse skupaj, da se por nekoliko zmehča. -
Kuhanje:
Zalij z vodo ali osnovo. Po potrebi dosoli in popopraj. Kuhaj pokrito 25 minut, dokler krompir ni mehak in okusi povezani. Če želiš gostejšo enolončnico, nekaj krompirja na koncu rahlo pretlači. -
Postrežba:
Postrezi toplo, po želji s svežim kruhom. Odlična tudi za pogret naslednji dan.
Za dodaten okus lahko med kuhanjem dodaš žličko gorčice ali žlico kisle smetane tik pred serviranjem. Če želiš bolj "žlico na žlico" učinek – uporabi manj tekočine in več zelenjave.
Ni komentarjev
Objavite komentar