Sestavine (za 2 osebi)
- 1 konzerva (400 g) pelatov
- 500 ml zelenjavne jušne osnove ali 500 ml vode in ena jušna kocka za zelenjavno bistro juho
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 ml smetane za kuhanje
- 1 žlička sladkorja
- sol, poper - po okusu
- par vejic sveže bazilike
- 100 g drobnih testenin školjkice
- nariban parmezan
Postopek priprave
- Priprava osnove: Čebulo olupi in sesekljaj. Česen olupi in sesekljaj.
- Kuhanje: V loncu segrej oljčno olje. Dodaj čebulo in jo praži, dokler ne postekleni. Dodaj česen in praži še minuto, da zadiši.
- Juha: Dodaj pelate in zelenjavno jušno osnovo. Zavri, nato zmanjšaj ogenj in kuhaj 10 minut. S paličnim mešalnikom zmiksaj do gladkega.
- Zaključek: Dodaj smetano za kuhanje, sladkor, sol, poper in drobno zrezano baziliko. Dobro premešaj in kuhaj še 5 minut na zmernem ognju.
- Testenine: Medtem ko se juha kuha, skuhaj testenine po navodilih na embalaži. Ko so kuhane, jih odcedi in dodaj v juho.
- Serviranje: Postrezi v globokih krožnikih, po želji posuj s parmezanom.
Ni komentarjev
Objavite komentar