Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

krompirjeve mini pice

Recept za ognjene krompirjeve pice iz njokov z začimbami, feta kremo, češnjevimi paradižniki in rukolo. Hiter in poseben krompirjev obrok.
0

Tole niso navadne pice. To so ognjene krompirjeve pice, ki presenetijo že z osnovo – brez testa, brez kvasa… ampak s krompirjevimi njoki! Jep, prav si prebral. Njoki gredo tokrat v čisto novo vlogo in rezultat je top.


Recept je ena tistih idej, ki reši kosilo, večerjo ali brunch, ko hočeš nekaj posebnega, ampak brez kompliciranja. Zunaj zapečena osnova, znotraj mehka. Pa feta krema, pečen češnjevec in na koncu še sveža rukola za svežino.
Če ti že po opisu malo špili po ustih – potem boš po prvem ugrizu rekel samo še: “Kdaj jih spet delamo?”
V sklopu krompirjevih receptov je tole eden tistih, ki jih moraš probat. Domači bodo navdušeni, ti pa zadovoljen, da si zadevo speljal v 45 minutah. 

Sestavine (za 12 kosov)

  • 2 jajci

  • voda

  • zavitek krompirjevih njokov (gotov izdelek ; 1 kg)

  • po 1 ščep: poper, origano, paprika v prahu, rožmarin

  • 200 g sira feta

  • 200 ml sladke smetane

  • 1/4 žličke kajenskega popra

  • 12 češnjevih paradižnikov

  • 50 g rukole

Postopek

  1. Priprava mase
    Pečico ogrejemo na 185 °C. Jajci ubijemo v merilni lonec, prilijemo toliko vode, da dosežemo 700 ml, in dobro premešamo.

  2. Oblikovanje testa
    Dodamo njoke in z metlico dobro premešamo, da dobimo kompaktno zmes (pomagate si lahko tudi z električnim mešalnikom). Začinimo s ščepcem popra, majaronom, papriko v prahu in rožmarinom. Počakamo 10 minut, da se masa napoji. Oblikujemo 12 cmokov, jih sploščimo v kroge ( približno Ø 10 cm) in položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Pečemo 20 minut.

  3. Krema
    Feto narežemo na kocke, dodamo sladko smetano in zmešamo v kremo. Začinimo s kajenskim poprom.

  4. Oblaganje pic
    Pečene krompirjeve osnove premažemo s feta kremo, dodamo četrtinke češnjevih paradižnikov in jih rahlo pritisnemo ob testo. Pečemo še 10 minut.

  5. Zaključek
    Rukolo očistimo, operemo, po potrebi razpolovimo in razporedimo po pečenih picah.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo