Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Banh Mi – francoski baguette z vietnamskim twistom

Pripravi domač Banh Mi sendvič s piščancem, hitro vloženo zelenjavo in hrustljavo bageto. Popolna fuzija francoske in vietnamske kuhinje!
0

Ko se francoski hrustljavi kruh sreča z eksplozijo azijskih okusov, nastane nekaj legendarnega: Banh Mi. Sendvič, ki te v enem grižljaju popelje med kolonialne ulice Hanoja, pa tudi v sodobne ulične stojnice evropskih prestolnic. Pikantno, sladko, hrustljavo, kislo in osvežujoče – vse hkrati. Pravi boom za brbončice.

Polovička hrustljave bagete, polnjena z rezinami piščanca, vloženim korenjem in kolerabo, kumarami in koriandrom

Sestavine (za 2 sendviča)

Osnova

  • 2 francoski rustikalni bageti (po 150 g)

  • 2 piščančja fileja (300 g)

  • sol, poper po okusu

  • 1 žlica sojine omake

  • 1 žlica ribje omake 

  • 1 žlička rjavega sladkorja

  • 1 strok česna (drobno nasekljan)

  • olje za peko

Hitri vloženi zelenjavi

  • 1 srednje veliko korenje (tanki rezanci)

  • 1/4 kolerabe (tanki rezanci)

  • 2 žlici alkoholnega kisa

  • 1 žlica sladkorja

  • ščepec soli

Ostalo za obogatitev

  • majoneza 

  • sveža kumara (na tanke rezine)

  • listi koriandra

  • suhi kosmiči čilija

  • sojina omaka

Postopek

  1. Vložena zelenjava
    Korenje in kolerabo zmešaj s kisom, sladkorjem in soljo. Pusti stati vsaj 20 minut (lahko tudi dlje – še boljše!).

  2. Meso
    Fileja mariniraj 15 minut v mešanici sojine omake, ribje omake, sladkorja, soli, popra in česna. Nato ju speci v ponvi, dokler nista lepo zapečena. Nareži na tanke rezine.

  3. Priprava kruha
    Bageti po dolžini prereži. Rahlo popeci v pečici ali na ponvi – da postane topla in hrustljava.

  4. Sestavi sendvič
    Spodnji del bagete namaži z majonezo. Naloži meso, vloženo zelenjavo, kumare, čili in koriander. Pokapaj s sojino omako. Pokrij z zgornjim delom bagete. Postopek ponovi še z drugo.

Banh Mi je izjemno prilagodljiv. Lahko uporabiš pečeno svinjino, jajce, tempeh ali celo pečeno zelenjavo. Ključ je v kontrastu okusov in tekstur – hrustljavo, sočno, osvežujoče in rahlo pikantno. Idealna malica za vroč poletni dan ali neobičajen brunch!

VPLIV AZIJE
Od Svilne poti do sušija: Kako azijski okusi spreminjajo našo kuhinjo

Če bi mi kdo pred 20 leti rekel, da bom v trgovskem centru izbiral med tremi vrstami miso paste

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo