Ta preprosta, a izrazito aromatična jed združuje mediteranske sestavine v osvežujoč obrok, ki je kot nalašč za začetek tedna. Limonina lupinica in sok poskrbita za poletno svežino, kapre dodajo značilen slan okus, rukola pa poskrbi za pikantno zeleno noto. Idealno, ko želiš nekaj lahkega, a vseeno posebnega.
Sestavine (za 2 osebi)
-
200 g špagetov
-
1 limona (sok in naribana lupinica)
-
2 žlici kaper
-
2 pesti sveže rukole
-
1 žlica masla
-
2 žlici olivnega olja
-
sol in sveže mlet črni poper
-
parmezan za posip
Postopek priprave
-
V večjem loncu zavri vodo, jo rahlo posoli in skuhaj testenine po navodilih na embalaži – naj bodo »al dente«.
-
Medtem ko se testenine kuhajo, v veliki ponvi segrej olivno olje in dodaj maslo. Na nizki temperaturi počasi segrevaj, da se maslo stopi.
-
Dodaj naribano limonino lupinico in limonin sok. Premešaj ter dodaj še kapre. Kuhaj nekaj minut, da omaka rahlo povre in se okusi prepojijo.
-
Kuhane testenine odcedi (shrani nekaj vode od kuhanja) in jih takoj prenesi v ponev z omako. Dobro premešaj, da se vse testenine enakomerno obložijo z omako.
-
Če je omaka pregosta, dodaj nekaj žlic vode od testenin, da jo razredčiš in povežeš vse sestavine.
-
Na koncu vmešaj svežo rukolo in jo nežno premešaj, da oveni, a ohrani strukturo. Po potrebi dosoli in popraj.
-
Postrezi takoj, po želji posuj z naribanim parmezanom in dodatnimi kaprami.
Jed lahko popestriš z nekaj nasekljanimi zelišči, kot so bazilika, meta ali drobnjak. Če želiš še bolj poletno noto, dodaj tudi pest češnjevih paradižnikov, popečenih na hitro v isti ponvi.
KUHLA
Če klikneš, potem najbrž že veš...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar