Ko želiš hitro, a drugače. Ti mehki njoki iz korenja in krompirja so hitra domača alternativa kupljenim. Omaka je lahka, dišeča po limoni in česnu, rukola pa doda tisto pravo svežino. Idealno kosilo za sredi tedna, pripravljeno v 25 minut.
Sestavine (za 2 osebi)
-
250 g kuhanega krompirja
-
150 g kuhanega korenja
-
1 rumenjak
-
2 žlici naribanega parmezana
-
70 g gladke moke (po potrebi več)
-
sol, poper po okusu
-
1 žlica oljčnega olja
-
1 strok česna
-
lupinica 1 limone + 1 žlica limoninega soka
-
2 pesti sveže rukole
Postopek priprave
-
Krompir in korenje skuhaj do mehkega (posebej ali skupaj), dobro odcedi, nato pretlači v pire in ohladi.
-
V pire vmešaj rumenjak, parmezan, sol in poper. Po občutku dodajaj moko – toliko, da nastane mehko, oblikovalno testo.
-
Testo razdeli na več delov in iz vsakega oblikuj svaljke, nato nareži na njoke.
-
Njoke skuhaj v vreli osoljeni vodi. Ko priplavajo na površje, jih kuhaj še 1 minuto, nato odcedi.
-
Medtem v ponvi segrej olje in nežno popraži drobno sesekljan česen.
-
Dodaj limonino lupinico in sok, premešaj in vanjo vmešaj kuhane njoke. Na hitro jih popraži.
-
Tik pred serviranjem dodaj svežo rukolo in po želji še malo parmezana.
Njoke lahko pripraviš vnaprej in jih shraniš v hladilniku (do 2 dni) ali zamrzneš.
Ni komentarjev
Objavite komentar