Sestavine (za 2–3 osebe)
-
300 g mladega krompirja
-
2 pesti mlade špinače
-
1 manjša čebula
-
1 stroček česna
-
1 žlica curry začimbne mešanice
-
200 ml kokosovega mleka
-
1 žlica olja
-
sol, poper po okusu
Postopek priprave
-
Krompir temeljito operi (lahko z lupino) in nareži na srednje velike kocke.
-
V ponvi segrej olje in popraži sesekljano čebulo ter česen.
-
Dodaj curry začimbo, premešaj in takoj vmešaj krompir.
-
Prilij kokosovo mleko in malo vode (pribl. 100 ml), sol in poper. Pokrij in kuhaj 15 minut oz. dokler ni krompir mehak.
-
Dodaj špinačo in kuhljaj še 3 minute, da oveni.
-
Po želji zaključi z limetinim sokom in svežim koriandrom.
Če želiš bolj nasiten obrok, lahko dodaš kuhano lečo ali čičeriko. Postrežeš lahko kar tako ali z žlico jogurta in kosom kruha. Tudi za v službo je super – še boljši je naslednji dan!

Ni komentarjev
Objavite komentar